Index Vakbarát Hírportál

A testvére helyett tett volna KRESZ-vizsgát egy férfi

2024. május 6., hétfő 11:16

Motorkerékpár-jogosítvány megszerzéséhez szükséges KRESZ-vizsgára jelentkezett egy férfi Kecskeméten, azonban a teszt kitöltése előtt lebukott. A testvérpár ellen vádemelést javasolnak a nyomozók.

Tavaly májusban tett volna KRESZ-vizsgát egy akkor 44 éves férfi a testvére helyett, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai közokirat-hamisítás gyanúja miatt javasolnak vádemelést a testvérpár ellen – írja a rendőrség a honlapján.

A gyanú szerint a férfi 2023. május 3-án motorkerékpár-jogosítvány megszerzéséhez jelentkezett közlekedésialapismeretek-vizsgára egy kecskeméti intézményben. Az írásbeli teszt kitöltését megelőzően azonban kiderült, hogy a helyi lakos a testvére helyett akart vizsgát tenni úgy, hogy az ő igazolványát mutatta be a személyazonosság ellenőrzésekor.

A férfit a járőrök közokirat-hamisítás gyanúja miatt előállították és közokirat-hamisítás bűntett kísérletének gyanúja miatt kihallgatták.

A vármegyei gazdaságvédelmi osztály munkatársai ezt követően tüzetesen megvizsgálták a fiatalabb férfi korábbi KRESZ-vizsgáit is. Kiderült, hogy a C, CE és D kategóriás jogosítvány megszerzésére irányuló teszteket sem ő töltötte ki, bár az nem volt bizonyítható, hogy ezekben az esetekben is a bátyja helyettesítette. A férfi vezetői engedélyét a rendőrök lefoglalták, és a 39 éves kecskeméti lakost többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt kihallgatták.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsítottak ellen vádemelést javasolnak a nyomozók, az iratokat átadták a járási ügyészségnek.

Rovatok