Index Vakbarát Hírportál

Beosont egy budapesti kórházba, majd kifosztotta az alvó betegeket

2024. május 7., kedd 13:49

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a 36 éves budapesti elkövetőt, akit a bíróság végrehajtandó börtönre ítélt.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott 2024. április 23-án az éjszakai órákban besurrant egy budai kórház több kórtermébe, és az ott alvó betegek mobiltelefonjait magához vette, majd a 175.000 forint összértékű zsákmányával távozott.

A férfit a rendőrség már másnap hajnalban elfogta, őrizetbe vette, és a nála megtalált telefonokat lefoglalta, azokat a sértetteknek kiadta, így a bűncselekményekkel okozott kár megtérült.

A biztonsági kamera felvételén a férfi látható, amint a kórház folyosóján az egyik betegszobába bemegy, majd kisvártatva kijön, és ezt követően egy újabb betegszoba előtt is megáll:

A kerületi ügyészség az elkövetéstől számított három napon belül a férfit bíróság elé állította, őt a bíróság 4 rendbeli kifosztás bűntette miatt 3 év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. 

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így erre figyelemmel – a bűnismétlés veszélyének megakadályozása érdekében – az elkövető letartóztatásban várja a másodfokú bíróság döntését. 

Rovatok