Index Vakbarát Hírportál

Milliárdokat költ a kormány a kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntők megrendezésére

2024. május 8., szerda 18:47

Megjelent a kormányhatározat, mely szerint az Európai Kézilabda-szövetség által kiírt női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőkre – amelyek lebonyolítását a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Zrt.-re bízzák – 2025-ben kétmilliárd, 2026-ban 2,45 milliárd forintos támogatást folyósíthat a kormány. Varga Mihály pénzügyminiszternek, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek, valamint Szalay-Bobrovniczky Kristóf sportért is felelős honvédelmi miniszternek kiosztották a feladataikat.

A kormány támogatja, hogy a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (NRÜ Zrt.) a Magyar Kézilabda Szövetség közreműködésével megrendezze a 2025–2027. évi EHF női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőket Budapesten – olvasható a Magyar Közlönyben közzé tett kormányhatározatból. A kézilabda Bajnokok Ligája döntők megrendezésére garanciát vállal a kormány, kiemelt nemzetközi sportrendezvénnyé nyilvánítja azokat.

Varga Mihály pénzügyminiszternek – Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter bevonásával – kell gondoskodnia a jövő évi kézilabda Bajnokok Ligája döntő megrendezéséhez szükséges költségek fedezetéről.

Ehhez 2025-ben 2 milliárd 42 millió 40 ezer 510, 2026-ban 2 milliárd 450 millió 448 ezer 612 forintot szükséges elkülöníteni az adott évi központi költségvetés tervezése során.

Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke a Nemzeti Kommunikációs Hivatal útján létesít támogatási jogviszonyt – az elszámolás, a fel nem használt vagy a nem rendeltetésszerűen felhasznált forrás visszafizetésének kötelezettsége rögzítésével – a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf sportért is felelős honvédelmi miniszternek Rogán Antal bevonásával előterjesztést kell készítenie a 2027. évi kézilabda Bajnokok Ligája döntő megrendezésével összefüggő feladatokról, az előkészítéssel és a rendezéssel összefüggő költségekről.

Rovatok