Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor kinevezte a Belügyminisztérium helyettes államtitkárát

2024. május 8., szerda 09:09

Megjelent a keddi Magyar Közlöny, Orbán Viktor határozott a Belügyminisztérium új helyettes államtitkárának személyéről. Marsi Márta Erzsébetet, a Belügyminisztérium főosztályvezetőjét, egykori NAV-főigazgatót nevezte ki Pintér Sándor javaslatára azonnali hatállyal.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, februárban Orbán Viktor miniszterelnök Pintér Sándor javaslatára Szőke Irmát, a Belügyminisztérium helyettes államtitkárát felmentette tisztségéből. Akkor a kormányfő – szintén a belügyminiszter javaslatára – március 1-jei hatállyal kinevezte a helyettes államtitkári pozícióra Molnár Karolinát, aki végül a stratégiai ügyekért felel, így a tárcánál hónapok óta üres a gazdasági helyettes államtitkár posztja.

Orbán Viktor miniszterelnök határozott a Belügyminisztérium új helyettes államtitkárának személyéről – derül ki a kedden megjelent Magyar Közlönyből. A miniszterelnök döntése azonnali hatályú.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke – Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára – 2024. május 7-i hatállyal kinevezte Marsi Márta Erzsébetet a tárca helyettes államtitkárává.

Marsi Márta Erzsébet korábban az Országos Vízügyi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese volt, majd főigazgatóként a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) is irányította, az utóbbi években a Belügyminisztérium főosztályvezetője volt.

Rovatok