Index Vakbarát Hírportál

Súlyos baleset történt a dunakeszi majálison, több ujja roncsolódott egy gyermeknek

2024. május 9., csütörtök 08:32

Három ujja is roncsolódott egy ötéves gyermeknek a dunakeszi majálison történt baleset következtében. A rendezvényt a helyi önkormányzat szervezte.

Forgó játék csípte be a kezét egy ötéves gyermeknek a dunakeszi majálison a múlt héten. Mint kiderült, a fiúnak három ujja is roncsolódott, ezekből kettőt a jövőben nem fog tudni rendesen használni – közölte az RTL Híradó

Úgy tudni, a többi gyerek túl gyorsan hajtotta a játékot, ezért a kisfiú meg szeretett volna kapaszkodni a szélében. Édesapja szerint azonban nem volt jól összerakva a játék, mivel a gyermek be tudott nyúlni a forgó rész és az álló keret közé.

Mint mondta, gyermekének nagy fájdalmai és rémálmai voltak a kórházban. A baleset óta kétnaponta kell kell kötözésre járnia a fiúnak, ám ez akkora fájdalmakkal jár, hogy eddig minden alkalommal el kellett őt altatni. 

A majálist a dunakeszi önkormányzat szervezte. A család azt állítja, hogy a programirodából eddig egyszer telefonáltak nekik, a kisfiú állapotáról érdeklődtek. Ugyanakkor közölték, hogy nem tartják felelősnek magukat. 

A család ügyvédje szerint azonban ez nem ilyen egyszerű. „Biztosan történt mulasztás, ezeknek a mulasztóknak a személyét szeretnénk, hogy felderítse a rendőrség“ – nyilatkozta a Híradónak Dencső Dávid ügyvéd. 

Az ügyben a Dunakeszi Rendőrkapitányság nyomoz foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt. Két éve is történt már hasonló baleset Dunakeszin, akkor is az önkormányzat szervezte a rendezvényt. A család tudni szeretné, hogy az önkormányzat mit tesz a hasonló esetek elkerüléséért. A Híradó kereste a polgármesteri hivatalt az ügyben, de kérdéseikre nem válaszoltak. 

Rovatok