Index Vakbarát Hírportál

Már nem lesz hideg, visszatér a napsütés és a jó idő

2024. május 9., csütörtök 07:13

Csütörtökön észak felől egyre több helyen és nagyobb területen tisztul ki az ég, míg délen, délkeleten gyakrabban megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és alakul ki zápor, gyenge zivatar. Az északkeleti szél élénk lesz, és több helyen megerősödik.

A fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés várható, délelőtt a Dél-Alföldön lehetnek még erősen felhős körzetek. Az Alföldön helyenként zápor, esetleg a délkeleti határ közelében zivatar előfordulhat – írja a HungaroMet.

Az északi, északkeleti szél többfelé lesz élénk, helyenként erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható, ezért a HungaroMet nem adott ki figyelmeztetést egyetlen vármegyére sem. 

Az orvosmeteorológia szerint anticiklonális hatások érvényesülnek, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek, de a szeles idő fejfájást, szédülést okozhat. Ingadozhat a vérnyomás, valamint ingerlékenység és nyugtalanság is előfordulhat.

Pénteken az ország nagy részén sok lesz a napsütés, jelentéktelen zápor csak elvétve alakulhat ki. Helyenként még élénk lesz az északkeleti szél. Kora reggel 5–13, délután 20–25 fok valószínű – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok