Index Vakbarát Hírportál

Hétvégén felborul a közlekedés a fővárosban

2024. május 10., péntek 15:08

A Tour de Hongrie mezőnye szombaton Budapestre érkezik, ezért közlekedési változásokra, korlátozásokra kell készülni a fővárosban. Emellett Európa napi futóversenyt is tartanak vasárnap, ami miatt szintén forgalomkorlátozásra kell számítani a belvárosban, ami a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatainak a közlekedését is érinti.

A Tour de Hongrie kerékpárverseny miatt a Hősök tere-Andrássy út- József Attila utca-Széchenyi lánchíd-Fő utca-Halász utca-budai alsó rakpart-Dombóvári út-Budafoki út-Hunyadi János út nyomvonalon közlekedési változásokra, korlátozásokra kell készülni szombaton. A lezárások a BKK járatainak a közlekedését is érintik – adta hírül az MTI.

Szombaton lezárják 11 és 13 óra között a Hősök terét és a Dózsa György út egy részét, valamint az Andrássy utat a Hősök tere és a Bajza utca között; 12 óra és 13:30 között a József Attila utca-Széchényi István tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Fő utca-Halász utca-budai alsó rakpart-Dombóvári út-Budafoki út-Hunyadi János út-6-os számú főút útvonalat. Várhatóan 12:30 és 14 óra között a mezőnyt követő amatőr túra miatt a verseny útvonalát a Hengermalom útig, majd a Hengermalom út-Etele út útvonalat a Bikás parkig.

A BKK járatainak menetrendje és útvonala az alábbiak szerint módosulnak.

Vasárnap a futóverseny miatt változik a közlekedés

Az Európa napi futóversenyt vasárnap 6 órától 14:30-ig a Szabadság tér-Zoltán utca-Steindl Imre utca-Széchenyi felső rakpart-Garibaldi utcai lehajtó-id. Antall József rakpart-Carl Lutz rakpart-Újpesti rakpart (kerékpárút)-Széchenyi rakpart-id. Antall József rakpart-Garibaldi utcai felhajtó-Garibaldi utca-Nádor utca-Zoltán utca-Szabadság tér útvonalon rendezik.

A 2-es, a 2B és a 23-as villamosok a Kossuth Lajos tér lezárása idején rövidített útvonalon, a Közvágóhíd, Pesterzsébet, Pacsirta-telep, illetve a Keleti pályaudvar és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekednek.

A 15-ös autóbusz terelve, a Bajcsy-Zsilinszky út érintésével jár, a Boráros tér felé a Kossuth Lajos tér és a Dorottya utca (Vörösmarty tér) közötti megállókat nem érinti. A Kossuth Lajos térnél a 70-es és 78-as trolibuszok megállóhelyén lehet felszállni a járatra.

A futóverseny útvonala érinti a rakpartnyitás helyszínét, ezért a BKK azt kéri az arra járóktól, vegyék figyelembe a szervezők kéréseit, hogy amikor a mezőny a rakparton fut, hagyják el az útpályát, és fokozottan figyeljenek a saját maguk, valamint mások testi épségére.

Rovatok