Index Vakbarát Hírportál

Lázár János: Eljött az idő

2024. május 10., péntek 15:10

A ma átadott KRESZ-park kicsiben az, amilyenné nagyban a magyar közlekedési rendszert szeretnénk tenni: összetett, de rendezett – mondta pénteken az építési és közlekedési miniszter a Városligetben.

„Eljött az idő, hogy Budapesten a nihilizmust legyőzze a cselekvőképesség” – mondta Lázár János építési és közlekedési miniszter, amikor pénteken átadta a Városligetben az új KRESZ-parkot.

„A magyarok érdeke az, hogy a főváros jövője ne a tagadásra, hanem a cselekvésre, a nemek helyett az igenekre épüljön” – mondta Lázár János.

A miniszter azt is leszögezte, hogy a Városliget kicsiben az, ami nagyban egész Budapest lehetne. „A ma átadott KRESZ-park pedig kicsiben az, amilyenné nagyban a magyar közlekedési rendszert szeretnénk tenni. Összetett, de rendezett. Modern, de hagyományokra építő. Sok embert kiszolgáló, mégis biztonságos.”

A Facebookon a tárcavezető azt is megírta, hogy pénteken részt vesz a III. Építészeti Nemzeti Szalon megnyitó, valamint a pestszentimrei utcafórum is 16.30-tól a vasútállomás mellett. 

Rovatok