Index Vakbarát Hírportál

Halálos lakástűz Csepelen: meghalt egy ötvenes éveiben járó férfi

2024. május 11., szombat 11:25

Szombat reggel tűz ütött ki Budapesten, a csepeli Puli sétányon, egy társasházban. A lakók többségét evakuálták, de utóbb az egyik lakásban egy holttestet találtak a tűzoltók. Később az ingatlanban újra tűz keletkezett.

Az esetről az Országos Katasztrófavédelem számolt be először. Ők azt írták, hogy berendezési tárgyak égtek a társasház egyik lakásában. „A főváros hivatásos tűzoltói elfojtották a lángokat. Az épületből harminc embert kísértek ki az egységek”  – fogalmaztak az eredeti beszámolóban.

Később azonban megjelent az az információ is a közösségi médiában, hogy a lakásban egy ember életét vesztette.

Az erről beszámoló felhasználó több fotót is mellékelt a helyszínről.

Utóbb pedig Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője is megerősítette a Metropolnak, hogy valóban meghalt egy ember a lakásban. A lap szerint egy ötvenes éveiben járó férfi az áldozat.

A szóvivő szerint egy tizenkét négyzetméteres szobában egy öt négyzetméteres ágy és a környezete izzott, az egész lakás füsttel telítődött. Az oltás és a társasház átszellőztetése után az ott élők hazatérhettek, az épület lakható maradt.

A tűz keletkezési okának feltárására a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít. A nagyobb tüzek és tragédiák füstérzékelővel megelőzhetők, mert az a tűz keletkezésekor azonnal hangosan sípolni kezd, és figyelmezteti az ott élőket – közölte a szóvivő. 

Újra kigyulladt a lakás

Kiss Ádám, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek szombat délután elmondta, hogy a lakás újra kigyulladt a helyszíni szemle és a tűzoltók helyszínről történő levonulása után. A visszagyulladás körülményeit is vizsgálják a tűzvizsgálati eljárás során – közölte.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szombat délután a honlapján arról tájékoztatott, hogy kigyulladt egy társasházi lakás Budapest XXI. kerületében. A fővárosi hivatásos tűzoltók légzésvédelemben oltották el a lángokat. A beavatkozás idejére húsz embernek kellett elhagynia az épületet. A lakók azóta már visszatértek otthonukba – írták.

Rovatok