Index Vakbarát Hírportál

Csaknem 50 futballpálya épült a Felzárkózó Települések Programban

2024. május 11., szombat 06:55

Eddig országszerte csaknem ötven településen épült futballpálya a Felzárkózó Települések Program keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Belügyminisztérium együttműködésében, erről beszélt a nemzetpolitikáért felelős államtitkár pénteken Értényben.

Potápi Árpád János, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Tolna vármegyei településen épült rekortánpálya átadásán elmondta, hogy a programba bevont falvakban élő gyerekek ezzel olyan lehetőséget kapnak, amelyre korábban nem volt példa az országban. Egy-egy pálya értéke mintegy 120 millió forint, az értényi létesítmény 104 millió forintba került.

A nemzetpolitikáért felelős államtitkár rámutatott, hogy a program szakmai megvalósításában részt vesz a Máltai Sportegyesület, amely a labdarúgással hasznos elfoglaltságot nyújt a helyi fiataloknak, és ezzel támogatják a helyi közösségek kialakulását, közvetetten a bűnmegelőzést és az egészséges életmódot.

A sport a felzárkózó településeken a szeretetszolgálat Jelenlét módszertanának a szociális munkát kiegészítő, alapvető tevékenysége.

Az államtitkár kitért arra is, hogy Értény 2019 és 2024 között 523 millió forint támogatást nyert el európai uniós operatív programok, illetve a Magyar Falu Program forrásaiból, a pályaépítési programmal együtt 627 millió forint érkezett a településre.  A szeretetszolgálat Jelenlét programja 2020-tól működik a 720 fős községben. Kiss Dávid, a Máltai SE elnöke elmondta, a 22 méter széles és 44 méter hosszú pályát kosárlabdapalánkkal és futballkapukkal is ellátták, a sportegyesületnek Értényben 25 gyermek a tagja, a csapat a felzárkózó települések országos bajnokságára készül.

Rovatok