Index Vakbarát Hírportál

Igazi kirándulós hétvége várható

2024. május 11., szombat 06:16

Szombaton sok napsütés várható, estefelé viszont előfordulhatnak záporok. A maximumok 20 és 25 fok között alakulnak, a hűvös reggelt követő gyors délelőtti melegedés megterhelő lehet sokak számára.

Szombaton a gomoly-, és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Észak felől estétől átmenetileg megnövekszik a felhőzet. Délutántól délnyugaton, estétől északkeleten zápor már nem kizárt. Az északias szél többnyire mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. 

HungaroMet azt írta, kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható. Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint szombaton is érdemes lesz sok időt a szabadban tölteni. A hűvös reggelt követő gyors délelőtti melegedés viszont megterhelő lehet sokak számára, keringési problémák, szédülés és rosszullét is jelentkezhet.

Emellett migrén, fáradékonyság is kialakulhat. Északon gyenge kettősfronti hatás okozhat panaszokat a fokozottan érzékenyek számára. 11 és 15 óra között az UV-sugárzás erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Vasárnap is sok napsütés várható, de főleg délelőtt kialakulhatnak elszórt jelleggel záporok, zivatarok, a csapadék egyre inkább a déli és nyugati területekre korlátozódik. Többfelé megélénkül, északkeleten meg is erősödik az északi szél. A hőmérséklet hajnalban többnyire 6 és 15 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél hűvösebb is lehet. Délután általában 20 és 24 fok valószínű, ugyanakkor északkeleten kevéssel 20 fok alatt maradhat a csúcsérték.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok