Index Vakbarát Hírportál

Tüntettek Budapesten, Orbán Viktornak, Gyurcsány Ferencnek és Magyar Péternek is beszóltak

2024. május 11., szombat 16:03 | aznap frissítve

Szombat délutánra Budapestre szervezett antiglobalista tüntetést a Mi Hazánk Mozgalom. A demonstrálók a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól vonultak a Batthyány térhez. Toroczkai László és Dúró Dóra több hasonlóságot lát Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc, valamint Magyar Péter között.

18.00: Közvetítésünket lezárjuk, köszönjük olvasóink figyelmét!

17.45: Toroczkai László a beszéde elején köszönetet mondott a résztvevőknek, mert „ez azt mutatja, hogy még él a magyar ellenállás, még sok olyan honfitársam van, aki tud gondolkodni, akit nem az algoritmus, az RTL Klub vagy a TV2 vezet, hanem a saját gondolatai. Nagyon büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok, és hogy közétek tartozhatok”.

A pártelnök beszéde közben megszakadt a tüntetés élő Facebook-közvetítése, a Mi Hazánk Mozgalom ezt cenzúrának nevezte.

Toroczkai László Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével kapcsolatban feltette a kérdést: „El tudják-e önök azt képzelni, hogy bárki a világon, mondjuk, egy magyar kft., köthet sms-ben 35 milliárd eurós szerződést közpénzből?”

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke megemlítette a Pride betiltását is:

E helyről kérdezem tőlük, a Fidesz, a DK és Magyar Péter pártjának listavezetőitől, mernek-e ilyet mondani, hogy a gyermekeink védelmében a közerkölcsöt sértő felvonulást be kellene tiltani?

Toroczkai László szerint az említett politikai erők „végrehajtanak egy globalista agendát”, ennek a globalizmusnak pedig, „amit nevezhetünk mélyállamnak, háttérhatalomnak, jól látható résztvevői vannak, pénzemberek, pénzemberek kezében lévő politikusok”.

A pártelnök úgy gondolja, amikor Orbán Viktor 1998 és 2002 között először volt miniszterelnök, „rádöbbent, hogy van egy globalista nemzetközi hálózat, amely eldönti, hogy ő mit tehet, és mit nem tehet. Orbán Viktor szereti a hatalmat, eldöntötte, ha egyszer újra hatalomra kerül – ez 2010-ben bekövetkezett –, akkor ő felépíti magának kicsiben ezt a globalista hálózatot”.

Toroczkai László a magyarság tragédiájának nevezte, hogy a magyar nemzet testén ez a „két hálózat egyszerre élősködik”, ők már 2018-ban arról beszéltek, hogy „van egy nagy, globalista rendszer és a NER. Mi mindkettő ellen vonulunk, mi független, szabad és gyarapodó Magyarországot akarunk. Ez a harmadik út”.

„Lózungokat hallunk, olyat, amit minden magyar tud” – Toroczkai László szerint a többi politikai erő nem beszél az igazi sorskérdésekről. Megemlítette, hogy „a Fidesz azt mondja, békét akarunk, mi is békét akarunk, de ez önmagában kevés, ha utána Orbán Viktor mindenhez hozzájárul, mert már elmondhatjuk, hogy mindenhez hozzájárult az Európai Unióban, ami nem a békét, hanem a háborút táplálja”.

A pártelnök úgy látja, Orbán Viktor, a Demokratikus Koalíció és Magyar Péter is ugyanazt a globalista gazdaságpolitikát kínálja a magyaroknak, és egyikük sem fogja megállítani Ursula von der Leyent. A Fidesz azért nem, mert az ő szavazataikkal választották meg az Európai Bizottság elnökének, és Magyar Péter sem, aki az Európai Néppártba ültetné a Tisza Párt képviselőit.

Ne várjuk ettől a három politikai erőtől, hogy megvédik a magyarokat akár a WHO-tól, akár a globalista, vendégmunkásokra épülő gazdaságpolitikától. Egyetlen politikai erő van ma Magyarországon, amely ezt megteheti, és meg is fogja tenni, ez a Mi Hazánk Mozgalom

– húzta alá Toroczkai László, hozzátéve: ő megy legelöl, „csak legyenek mögöttem is ebben a küzdelemben”.

A politikus az elszámoltatás fontosságát is kiemelte, valamint elmondta, a globális nagyvállalatok támogatása helyett a magyar kincsekre, sajátosságokra, adottságokra, a magyar emberekre építő gazdaságpolitikára van szükség.

A Mi Hazánk elnöke bejelentette, hogy beperelik az AstraZenecát, valamint nemet mondanak a WHO-ra. Ebben a kérdésben bármeddig hajlandók elmenni, mert úgy gondolják, ez is „a világkormányzás felé vezető út, mint a pénzügyi körök, a globális nagyvállalatok és az őket kiszolgáló másik három politikai erő útja. Ezt a világkormányzás felé vezető utat el kell torlaszolnunk”.

16.50: Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének vezetője is beszédet mondott. Többek között úgy vélekedett, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) próbálja kisajátítani a teljes hatalmat a világon az emberek gyógykezelését illetően.

16.40: „Dobrev Klára helyett Dúró Dórát” – jelentette ki a színpadon Novák Előd. A politikus úgy látja, a Mi Hazánk az egyetlen párt, amely szerint a vakcinák kötelezővé tétele helyett korrekt tájékoztatás után mindenkinek maga kellene döntenie. Később Orbán Viktor, valamint Müller Cecília vakcinákról szóló mondatait is felidézték.

Dúró Dóra: Orbán, Gyurcsány és a baloldal új üdvöskéje, Magyar Péter is ugyanazt képviseli

16.30: Dúró Dóra beszédének elején a Mi Hazánk Mozgalmat Magyarország legszervezettebb ellenzéki pártjának nevezte, hangsúlyozva:

Az önkormányzati választásokon az ellenzéki pártok közül a Mi Hazánk Mozgalom állítja a legtöbb jelöltet. Elsőként adtuk le az európai parlamenti választáson induláshoz szükséges ajánlásokat is az ellenzéki pártok közül, mind a 19 vármegyében és a fővárosban is állítottunk listát. Ezt ma rajtunk kívül csak a Fidesz és a DK mondhatja el magáról. Az első akadályt könnyedén vettük, erőt mutattunk, de a mérkőzésnek nincs vége, most fordulunk a célegyenesbe.

Az országgyűlési képviselő szerint ők „globális diktatúra” helyett magyar jövőt építenek, „ez a tétje az előttünk álló választásoknak, mert a globalisták magyarországi helytartói és a nekik rendre behódoló magyar kormány a mi pénzünkből finanszírozza Ukrajnát, vendégmunkás néven telepítik be a bevándorlókat, adják oda a drága magyar földet magzatmérgező akkumulátorgyáraknak, szolgáltatják ki a szabadságunkat a digitális óriáscégeknek, és próbálják elvenni az önrendelkezésünk, a szabadságunk utolsó bástyáit is”.

Dúró Dóra úgy látja, csak a Mi Hazánk emel szót ez ellen, és áll ki a magyar jövőért. „Gyurcsányék éjt nappallá téve árulják el a hazát, mintha nem lenne holnap, a stratégiai kérdésekben Orbánék is beállnak a sorba”, példaként említette Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdését.

Orbán, Gyurcsány és a baloldal új üdvöskéje, Magyar Péter is ugyanazt képviseli

– vélekedett a politikus, hozzátéve: a Tisza Párt „a magyarok szabadságát ezerszer sárba tipró Facebook jogtanácsosát akarja az Európai Parlamentbe küldeni képviselőként”.

Dúró Dóra szerint a bevándorlás kérdésében is összeér Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc és Magyar Péter, „mert hiába védi Orbán Viktor a határt, ha vendégmunkás néven betelepíti az ázsiai dolgozókat Magyarországra, ezzel megváltoztatva a lakosság összetételét és elveszejtve Magyarország kulturális identitását. E tekintetben is látjuk azt, hogy Gyurcsány Ferencék éjt nappallá téve az Európai Unióban a bevándorlás mellett kampányolnak, és Magyar Péter európai parlamenti listáján is megtalálunk egy bevándorláspárti jelöltet”.

A Mi Hazánk képviselője többek között magyar nemzetgazdaságot, önellátást, tisztességes béreket a magyar munkavállalóknak, minőségi élelmiszeripart, erős kis- és középvállalkozókat, Győzike helyett Wass Albertet, bevándorlás helyett határvédelmet, szivárványos zászló helyett nemzeti trikolórt, „deviáns pedofilok helyett gyermekvédelmet”, identitásvesztés helyett hagyományőrzést, digitális nyomkövetés helyett készpénzvédelmet, cenzúra helyett szabadságot, világkormány helyett nemzeti szuverenitást szorgalmazott.

Antiglobalista tüntetés

„Mutassuk meg, hogy van még igazi antiglobalista erő Magyarországon! Mondjunk NEM-et a WHO-szerződésre! NEM-et a vendégmunkásokra! IGEN-t a készpénzhasználatra” – ezekkel a jelszavakkal hirdetett demonstrációt a Mi Hazánk Mozgalom.

Nem kérünk a globalista diktatúrából, inkább magyar jövőt építünk

– közölte Facebook-oldalán a tüntetésről egy fotóval bejelentkező Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője. A tüntetők 15 órától gyülekeztek a Külgazdasági és Külügyminisztérium épülete előtt, ahonnan az egészségügyi államtitkársághoz vonultak.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok