Index Vakbarát Hírportál

Gázrobbanás történt Szelevényben, emberölési kísérlet miatt nyomoz a rendőrség

2024. május 12., vasárnap 06:15

Gázrobbanás történt szombaton egy szelevényi családi házban, egy anya és kislánya súlyosan megsérült. Az elsődleges helyszíni szemle kizárta, hogy baleset történt.

Szombat hajnalban gázrobbanás történt, majd tűz ütött ki egy szelevényi családi házban, melynek következtében egy 10 év körüli kislány és 50 év körüli anyja a romok alá szorult. A házból csupán törmelékek maradtak, az épület gyakorlatilag megsemmisült. 

Az RTL Híradó beszámolója szerint az egyik szomszéd hallotta a hatalmas robajt, és nagyon megijedt. A stábnak elmondta, az ablakok remegtek, és nem mert kimenni.

Egy másik szomszéd a mentők és tűzoltók zajára ébredt, és amikor kiment az utcára, még hallotta a nő segélykiáltásait. 

A csatorna úgy tudja, a mentők sokáig dolgoztak a helyszínen, mire az anyát és kislányát szállítható állapotba hozták.

Öt mentőegységet, köztük gyermekrohamkocsit is riasztott a a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei mentésirányítás a helyszínre, ahol egy gyermeket és egy nőt láttunk egy súlyos égési sérülések miatt, akiket emelt szintű ellátást követően, lélegeztetve, azonnal égési centrumba szállítottunk

– közölte Ménes Dávid, az OMSZ regionális szóvivője. 

Az elsődleges helyszíni szemle kizárta, hogy baleset történt, a rendőrség emberölés kísérletének gyanúja miatt nyomoz. Jelenleg az anya még nincs kihallgatható állapotban. 

Rovatok