Index Vakbarát Hírportál

Molnár Csaba Magyar Péternek: Egy bátor politikus kibúvók keresése helyett az összes vitára elmegy

2024. május 12., vasárnap 13:20

Magyar Péter hosszú posztban fejtegeti, hogy nem igazán várhatóak tisztességes vitaszabályok a „köztévében”. „Örülök, hogy ez végre leesett. Mi ezt mondjuk hetek óta” – reagált a Facebookon Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és EP-képviselője, aki azt is kifogásolta, hogy a Tisza Párt alelnöke más médium vitaműsorába nem fogadta el a meghívást.

Molnár Csaba, a DK EP-képviselője szerint azért is kell elmenni minden vitára, a Partizánba, az ATV-be, a Blikkhez, az RTL-hez is, mert ott a szabályokat a felekkel egyeztetik, és demokratikus vitarendezés várható. 

A DK ügyvezető alelnöke hangsúlyozta, hogy ezekre sem Deutsch Tamás, sem Magyar Péter még nem mondott igent, miközben Dobrev Klára jelezte, hogy mindet vállalja, a Facebookon pedig már magáról a kérdésről éles vita alakult ki közötte és a Tisza Párt alelnöke között. 

Molnár Csaba azzal folytatta, hogy Magyar Péter ezzel szemben, mikor korábbi kijelentésének eleget téve meghívást kapott az MTVA-tól az EP-képviselők vitájára, Facebook-posztjában mégis arról ír, hogy a köztévén nem számít tisztességes vitaszabályokra.

Magyar Péter feltételeket szabott, Molnár Csaba szerint ez csak kibúvó 

A Tisza Párt alelnöke a saját posztjában több kérdést tett fel a szervező MTVA-nak, például a moderátor személyét illetően, és hogy hogyan válogatják ki a közönséget. 

„Előre jelzem, hogy a Tisza Párt nem fogadja el, ha nem élőben vagy nem főműsoridőben kerül sor a vitára. Ahogy az sem elfogadható, ha egyszerre akarják leültetni mind a 11, listát állító párt listavezetőjét, hiszen úgy semmilyen érdemi vita nem folytatható, és nem is tükrözné a pártok támogatottságának mértékét” – írta Magyar Péter. 

Sandbox Miniapp

Egy bátor politikus egyszerűen dönt: kibúvók keresése helyett az összes vitára elmegy

– reflektált Magyar Péter mondataira Molnár Csaba a közösségi oldalán. 

Előzmények 

Mint ismert, Molnár Csaba, a DK–MSZP–Párbeszéd közös lista kampányfőnöke levelet írt az MTVA vezérigazgatójának, amelyben felszólította, hogy rendezzenek élő EP-listavezetői vitát a köztévében. Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója válaszában azt írta, hogy még a DK–MSZP–Párbeszéd felszólítását megelőzően megkezdték egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan az Európai Unió fontos témáiról. 

Dobrev Klára mellett Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-listavezetője is közösségi oldalán jelezte, hogy ott lesz a vitán. Magyar Péter még péntek este a Facebookon kijelentette, hogy jelen lesz. A Fidesz sajtóosztálya az RTL-nek küldött szombati válaszában azt írta, Deutsch Tamás is részt vesz az EP-képviselők köztévén rendezett vitáján. A részvételi szándékról a hivatalos választ május 17. délig kell megküldeniük az MTVA-nak. 

Rovatok