Index Vakbarát Hírportál

Megrázó videón, ahogy elütnek a zebrán egy gyermeket az édesanyjával Balmazújvárosban

2024. május 13., hétfő 18:51

A zebrán ütött el egy édesanyát és egy kisgyermeket egy figyelmetlen autós Balmazújvárosban. A Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség egy videót is megosztott a történtekről, és egyúttal arra hívták fel az autósok figyelmét, hogy az ilyen és hasonló balesetek elkerülése érdekében a gyalogátkelőhelyeket kiemelt figyelemmel közelítsék meg.

Nem csak autósok közlekednek az utakon – hívta fel a figyelmet a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség a közösségi oldalán. A bejegyzésükben egy felvételt is közzétettek, amely a múlt héten készült Balmazújvárosban.

A videón az látható, hogy egy édesanya a biciklijén lévő gyerekülésben tolta át gyermekét a gyalogos-átkelőhelyen, amikor egy figyelmetlen autós elütötte őket. Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia – írták.

A rendőrség felhívja az autósok figyelmét, hogy az ilyen és hasonló balesetek elkerülése érdekében a gyalogátkelőhelyeket, kiemelt figyelemmel közelítsék meg.

A rendőrség a 24.hu megkeresésére közölte, hogy az anyuka nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett az incidenskor, míg gyermeke sértetlenül megúszta a balesetet.

Rovatok