Index Vakbarát Hírportál

Benézett a nappaliba egy teherautó Enyingen, de nem az ablakon át

2024. május 13., hétfő 11:43

Családi ház oldalába csapódott egy teherautó a múlt héten Enyingen. A jármű sofőrjét egy szabadnapos siófoki hivatásos tűzoltó emelte ki a vezetőfülkéből, a baleset idején senki sem tartózkodott az épületben.

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést, és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn egy Facebook-bejegyzésben.

A jármű sofőrjét egy szabadnapos siófoki hivatásos tűzoltó emelte ki a vezetőfülkéből. Zomi Balázs tűzoltó törzszászlós áramtalanította az épületet, és elzárta a házba befutó gázvezetéket is – írta a katasztrófavédelem.

A TEHERGÉPKOCSI LEDÖNTÖTTE A HÁZ TÉGLAFALÁT, AMELY A NAPPALIBA OMLOTT. A BALESET IDEJÉN SENKI SEM TARTÓZKODOTT AZ ÉPÜLETBEN. 

A teherautó megrongált egy villanyoszlopot, a kereke beszakította a vízóraaknát, a vezetéket a siófoki hivatásos tűzoltók kéziszerszámmal szorították el. Az egység áramtalanította a nyerges vontatót, amelynek sérült üzemanyagtartályából felfogták a szivárgó gázolajat.

Az épület a helyreállításáig lakhatatlan, ezért a tulajdonosok ideiglenesen rokonokhoz költöztek – áll a katasztrófavédelem közleményében.

Rovatok