Index Vakbarát Hírportál

Elgázolt a zebrán egy fiatal lányt Békéscsabán, majd megállás nélkül továbbhajtott

2024. május 14., kedd 21:36

Iskolába tartott egy fiatal békéscsabai lány, amikor a zebrán áthaladva elgázolta egy fehér gépjármű. Az autó sofőrje megállás nélkül továbbhajtott, azonban a rendőrök rövid időn belül kézre kerítették és előállították. A lány könnyebb sérülésekkel megúszta az incidenst.

Elütöttek a zebrán egy iskolába tartó 17 éves lányt Békéscsabán. A baleset az oktatási intézménytől néhány méterre, a Gyulai úton történt – közölte a Tények.

A fiatalt lányt a kijelölt gyalogátkelőhelyen gázolta el egy utasokkal teli fehér autó, melyet szemtanúk szerint egy férfi vezetett, mellette pedig négy nő ült.

A gázolást követően a sofőr megállás nélkül továbbhajtott.

A baleset után rövid időn belül megérkeztek a hatóságok is. A kiérkező mentők a lányt kórházba szállították, a rendőrség pedig teljesen lezárta az érintett útszakaszt. A rendőrség azonnal nekilátott az eset kivizsgálásának, majd rövid időn belül azonosították a kocsit, és előállították annak vezetőjét. Segítségnyújtás elmulasztása miatt indítottak eljárást az ügyben.

Hangai József, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet mentőtisztje, regionális kommunikációs munkatárs arról tájékoztatott, hogy mentésirányításuk egy esetkocsit riasztott a helyszínre. A mentők a fiatal áldozatot könnyebb fejsérüléseit ellátták, majd a helyszíni beavatkozásokat követően szállították csak kórházba.

Rovatok