Index Vakbarát Hírportál

Szörnyű baleset az M1-es autópályán: három ember meghalt, ketten megsérültek

2024. május 14., kedd 18:09 | aznap frissítve

Három fő életét vesztette, ketten megsérültek egy kedd délután történt balesetben az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán – közölte a rendőrség. Később még egy baleset történt ugyanazon a szakaszán az autópályának.

Közlésük szerint a baleset 14 óra körül, az autópálya 72. kilométerénél történt, miután egy nyerges vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvény forgalmi okok miatt hirtelen fékezett. Ennek következtében a jármű rakománya elmozdult, és ráborult a raktérben szabálytalanul tartózkodó személyekre.

A rendőrök közölték, hogy 

három fő életét vesztette, ketten megsérültek, őket kórházba vitték.

A rendőrség a 67-es kilométerszelvénynél letereli a forgalmat a Győr felé vezető oldalon.

Az érintett útszakaszon teljes pályazár van, a rendőrök a Győr a felé vezető oldalon Tatánál leterelik a forgalmat a sztrádáról.

Visszatérni az autópályára Komáromnál lehet. Az eset körülményeit még vizsgálják – közölték a rendőrök. 

6 kilométeres a torlódás

Az Útinform a balesettel kapcsolatban késő délután azt közölte, hogy 6 kilométeres torlódás alakult ki az autópályán.

Ezenkívül beszámoltak több másik balesetről, építkezésről is, amelyek miatt lassul a forgalom: 

Később még egy baleset történt ugyanott

Frissítés: a Katasztófavédelem kedd este arról számolt be, hogy az M1-es autópályának ugyanazon a szakaszán egy újabb baleset történt utóbb. 

„Egymásba hajtott egy kamion és három személygépkocsi az M1-es sztrádán Tatánál, az országhatár felé vezető irányban. Ismét a kiépített terelés elején történt baleset, a teherautóba hátulról hajtott bele a három autó. Az esethez több hivatásos tatabányai egységet, a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot, valamint a kocsi önkéntes tűzoltókat riasztották. A rajok áramtalanítottak. Az utat teljesen lezárták, kerülni már a 67-es kilométernél érdemes” – közölték.

Rovatok