Index Vakbarát Hírportál

Fontos felhívást tett közzé a rendőrség

2024. május 14., kedd 12:34

Online csalókra figyelmeztetett kedden a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Közölték azt is, hogy mire érdemes figyelni.

A közelmúltban Győr-Moson-Sopron vármegyében is több online csalás miatt indult nyomozás. Az esetek között volt, hogy a használt cikkek eladására szolgáló internetes felületen vagy a közösségi médiában létrehozott piactéren estek áldozatul a sértettek. De előfordultak úgynevezett befektetési és banki csalások is.

A rendőrség közleménye szerint az alábbiakra érdemes figyelni:

A rendőrség tanácsa a kibertámadásokkal kapcsolatban:

Fontos tudni, hogy egy valódi banki ügyintéző soha nem kér netbankos felhasználónevet, jelszót, CVC-kódot, a bankkártya lejárati dátumát. Nem kérdezi meg az illető nevét, azt, hogy melyik banknál van számlája, és olyanokat sem mond, hogy utaljon pénzt egy biztonságos bankszámlára, mert az öné veszélyben van.

„Amennyiben úgy látja, minden óvintézkedés ellenére becsapták, megkárosították, tegyen feljelentést a lakóhely szerint illetékes rendőrkapitányságon vagy bármely rendőri szervnél, illetve telefonon a 112-es központi segélyhívó számon!” – írták.

Rovatok