Index Vakbarát Hírportál

Újabb feljelentést tettek Karácsony Gergely 2019-es főpolgármesteri kampánya miatt

2024. május 15., szerda 13:57

Büntetőfeljelentést tett Budai Gyula, mert „már 2019-ben is külföldi pénzből finanszírozták Karácsony Gergely és az ellenzék kampányát”. A Fidesz országgyűlési képviselője erről közösségi oldalára feltöltött videójában beszélt szerdán.

Budai Gyula elmondta, kedden büntetőfeljelentést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál a Magyar Nemzetben megjelent tényfeltáró cikk alapján, amely megállapítja, hogy egy rejtélyes külföldi cégtől tanácsadói szerződés keretében a Bakony Rental Kft. 112 millió forintot kapott – adta hírül az MTI.

A Bakony Rental Kft. egyszemélyes tulajdonosa az a Mravik Zsolt, aki Tordai Csaba élettársa, annak a Tordai Csabának, aki egyébként a mai napig Karácsony Gergely jogi tanácsadója – közölte.

Budai Gyula kifejtette: „Mravik Zsolt ebből a pénzből 75 millió forintot egy városházi dolgozón keresztül eljuttatott Perjés Gábornak, annak a Perjés Gábornak”, aki a Mindenki Budapestért Egyesület vezetője. A kormánypárti politikus szerint ebből a pénzből finanszírozták Karácsony Gergely 2019-es főpolgármesteri kampányát.

A tényfeltáró cikk alapján több bűncselekmény alapos gyanúja merül fel, úgymint költségvetési csalás, pénzmosás és egyéb bűncselekmények.

Véleménye szerint megállapítható, hogy már 2019-ben is külföldi pénzből finanszírozták Karácsony Gergely és az ellenzék kampányát – szögezte le a képviselő Facebook-oldalán.

Rovatok