Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Magyarország a Balkán békés fejlődésében érdekelt

2024. május 15., szerda 11:03

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban fogadta Milorad Dodikot, a boszniai Szerb Köztársaság elnökét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A tárgyaláson Orbán Viktor és Milorad Dodik egyetértettek abban, hogy az orosz–ukrán háború árnyékában sem szabad elfeledkezni a Balkánon meglévő politikai feszültségekről.

Orbán Viktor közölte: Magyarország a térség békés fejlődésében érdekelt, ezért megállapodtak abban, hogy tovább erősítik a két ország politikai és gazdasági együttműködését.

Mint megírtuk, a miniszterelnök kedden átadta a Mol-csoport új Poliol Komplexumát. Az ünnepségen a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója mellett a miniszterelnök is beszédet mondott. A vállalatnak ez a legnagyobb organikus beruházása, amellyel a régió piacvezető vegyipari vállalatává kívánnak válni.

A Mol és a thyssenkrupp szoros együttműködésének köszönhetően felépült a Poliol Komplexum, a Mol-csoport legnagyobb organikus beruházása, amelynek segítségével a Mol Petrolkémia a régió piacvezető vegyipari vállalatává kíván válni. A tiszaújvárosi avatóünnepségen beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök és Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója.

Rovatok