Index Vakbarát Hírportál

Porátfúvás nehezíti a sofőrök közlekedését az autópályán

2024. május 16., csütörtök 14:59

Az M1-es autópálya komáromi szakaszán, a 95-ös és a 96-os kilométer között pedig porátfúvás miatt jelentősen romlottak a látási viszonyok.

Az M1-es autópályán, Hegyeshalom irányába a Komárom–Nagyigmánd csomópont után a 91-es és a 92-es kilométer között kamerákat tisztítanak a külső sáv zárása mellett, itt két kilométeres a torlódás. Szintén az  M1-es autópálya komáromi szakaszán, a 95-ös és a 96-os kilométer között pedig porátfúvás miatt jelentősen romlottak a látási viszonyok az Útinform tájékoztatása alapján. 

Több mint egy évvel ezelőtt az M1-es autópályán, a fővárosból kifelé vezető oldalon harminckét személyautó, öt kisteherautó és öt kamion ütközött össze. Közülük 19 jármű kiégett, és összesen 26 ember sérült meg. Közülük hatan életveszélyesen, heten pedig súlyosan sérültek. Sokáig úgy tűnt, hogy nincs halálos áldozata a szerencsétlenségnek, ám később a rendőrök találtak egy holttestet a roncsok alatt.

Az autósok figyelmét gyakran az autópálya feletti, változtatható jelzésképű táblákon hívják fel a veszélyekre.  Azt kérik, hogy fokozott körültekintéssel közlekedjenek, és ha azt az útviszonyok és a látási viszonyok megkívánják, csökkentsék a sebességet.

Rovatok