Index Vakbarát Hírportál

A kórházból üzent a kisfiú, akit majdnem halálra vertek az iskolaudvaron

2024. május 16., csütörtök 06:11

Már jobban van, de nagy fájdalmai vannak annak a kisfiúnak, akit úgy megvert négy lány az iskolaudvaron, hogy életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani, és kivették a lépét. A szülők váltva vigyáznak a gyerekre a nyíregyházi kórházban és elmondták, hogy sem a bántalmazókat, sem Adriánt nem hallgatták még ki a rendőrök.

Egy kisfiút egy hete úgy megvert négy lány iskolaidőben, hogy meg kellett műteni, kivették a lépét. Ahogyan arról az Index is beszámolt, a tízéves kisfiúra szünetben támadt rá hátulról négy lány, akin a történtek után életmentő műtétet kellett végrehajtani. A kisfiú jelenleg a nyíregyházi kórház gyermek-intenzívosztályán fekszik, ahonnan az RTL Híradónak nyilatkozott videóhíváson keresztül. 

Bár a kisfiú sokat sír és nagy fájdalmai vannak – szülei szerint ordított, amikor kitolták a műtőből –, most az iskolatársainak üzent. 

Tartsanak ki! Majd hazamegyek és játszunk!

 – üzente a barátainak a negyedikes Adrián, akinek már nagyon hiányzik az otthona. 

A kisfiúra váltásban vigyáznak a szülei a kórházban, az orvosok azt mondják, még hosszú út áll előtte, hogy teljesen felépüljön.

A negyedikes fiú már alig várja, hogy azokkal lehessen, akiket szeret, és azt csinálhassa, amit ezelőtt. Amikor a csatorna munkatársai a bántalmazásról kérdezték, szótlan lett, és azt mondta, nem szeretne találkozni a lányokkal, akik bántalmazták. 

Az ügy a szülők elmondása szerint még nincs tisztázva, sem a bántalmazókat, sem Adriánt nem hallgatták ki. Az iskola is elismerte, hogy az udvaron, az egyik szünetben, tanárok és az iskolaőr jelenlétében történt a verés, amikor a negyedikes kisfiút a földre rántották és megrugdosták a lányok. 

Az intézmény belső vizsgálatot indított. 

Rovatok