Index Vakbarát Hírportál

Lengyel bűnszervezeti vezetőt fogtak el Budapesten

2024. május 17., péntek 10:21

Elfogták Budapesten annak a lengyel bűnszervezetnek az egyik vezetőjét, amelynek tagjai az unokázós csalás módszerével károsítottak meg idős embereket.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a police.hu oldalon közölte, hogy a banda tagjai a megtévesztő hívások során a Lengyel Központi Nyomozó Iroda munkatársainak adták ki magukat, és összesen legalább 3,5 millió zloty (körülbelül 320 millió forint) kárt okoztak a sértetteknek.

A nemzetközi bűnügyi együttműködésnek köszönhetően a lengyel nyomozók összehangolt akciót szerveztek német és magyar kollégáikkal – írták.

Ennek eredményeként a magyar nyomozók azonosították az európai elfogatóparancs alapján körözött 22 éves, lengyel állampolgárságú férfi budapesti tartózkodási helyét, a német rendőrök egy Németországban, a lengyel rendőrök pedig egy Lengyelországban tartózkodó körözöttét.

A három ország hatóságai május 14-én a hajnali órákban összehangolt akció keretében egy időben fogták el a csalókat. A Németországban és Magyarországon elfogottak kiadatásáról a hatóságok a későbbiekben döntenek – áll a közleményben.

Rovatok