Index Vakbarát Hírportál

Megérkezett a jégeső: diónyi jégdarabok zúdulnak az égből

2024. május 17., péntek 17:47

Péntek délutánra sok felé eső, zápor, zivatar, valamint felhőszakadás és jégeső alakult ki az országban. Élénk, erős a változó irányú szél, és zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. Sok helyen jég is esik, Székesfehérváron diónyi darabok hullanak az égből.

Péntek kora délután már gyülekeztek a viharfelhők északnyugaton, és egyre több zivatar alakult ki a Dunántúlon, több helyen jég is esett – írja az Időkép.

A fronthoz kapcsolódó csapadékzóna először a Sopron–Szombathely–Bakony háromszögben mozgolódott, majd a Dunántúl északi felén sorra alakultak ki a zivatarok, az erősebbeket intenzív villámtevékenység kísérte. A Bakony felé tartó viharból jócskán esett jég is, de Ágfalváról is jeget jelentettek.

Mindeközben az északnyugati területeket ellepték a zivatarok, a legújabb cella Székesfehérvár közelében pattant ki, ahol a vihar felhőszakadással, jégesővel érte el a várost. A legnagyobb jégszemek a cseresznye és dió nagyságot is elérték.

A szupercella a várost elhagyva Budapest felé vette az irányt.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok