Index Vakbarát Hírportál

Halálos lakástűz volt Dombóváron, egy ember nem jutott ki a lángok közül

2024. május 18., szombat 11:54

A dombovári Erzsébet utcában gyulladt ki egy százötven négyzetméteres családi ház első emelete és tetőszerkezete, amelyben két ember tartózkodott. A kiérkező tűzoltóknak egyiküket még sikerült kihozni az égő házból, a másikuk életét azonban már ők sem tudták megmenteni. A lángokat hat technikai eszközzel 23 tűzoltó fékezte meg.

Egy ember meghalt, miután kigyulladt egy dombóvári ház első emelete és tetőszerkezete – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője szombaton az MTI-vel.

A tolnai város délnyugati részén húzódó Erzsébet utcában történt esetről Dóka Imre azt írta: egy százötven négyzetméteres ház első emelete és tetőszerkezete teljes terjedelmében égett.

Huszonhárom tűzoltó hat technikai eszközzel fékezte meg a lángokat

– tette hozzá.

„A tűz keletkezésének idején az épületben ketten voltak, egyiküket sikerült kivinni, de a másik ember életét már nem lehetett megmenteni” – közölte a helyettes szóvivő.

A tűz keletkezési okának feltárására a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít. Dóka Imre arról is tájékoztatott, hogy a nagyobb tüzek és tragédiák füstérzékelővel megelőzhetők, mert az a tűz keletkezésekor azonnal hangosan sípolni kezd, és figyelmezteti az ott élőket.

Rovatok