Index Vakbarát Hírportál

Ismét bevezették az éjjel-nappal fizetős parkolást Siófokon

2024. május 18., szombat 12:42

Siófokon 2022 óta hagyomány, hogy május 15. és szeptember 15. között éjjel is fizetős a parkolás. A napokban ismét életbe lépő szabályozás a belvárost, valamint a vasúttól északra található, Balaton-parti fizetős területeket is érinti.

Május 15-től a nyári szezon díjköteles időszaka és tarifái léptek életbe a város díjköteles parkolási területein –idézi Siófok önkormányzatának közleményét a Somogy Vármegyei Hírportál.

A tájékoztatás szerint a Siófok területén található összes díjköteles parkolási zóna 24 órában üzemel, azaz 0–24 órában parkolójegyet kell váltania annak, aki ezekben az övezetekben akar parkolni. Ez a szabályozás érinti a belvárosi területeket, valamint a vasúttól északra található, Balaton-parti fizetőparkolókat is.

A nyári szezon – amely május 15-től szeptember 15-ig tart díjai az alábbiak szerint alakulnak:

A legrövidebb várakozási idő 15 perc, ezen túl nincs időkorlát meghatározva parkolási időben.  

Akik Siófokon szeretnének parkolni, fontos, hogy előzetesen tájékozódjanak a díjövezetek elhelyezkedéséről. Ezt megtehetik a parkolóknál kihelyezett táblákon, az automatákon elhelyezett matricákon, illetve a város hivatalos honlapján

Siófok 2022-ben vezette be a megjelölt időszakban az éjjeli-nappal fizetős parkolást. Arról, hogy mit mutatnak az eddigi tapasztalatok, az Index megkérdezte az önkormányzatot. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Rovatok