Index Vakbarát Hírportál

A pünkösdi hosszú hétvégén is szabad a rakpart

2024. május 18., szombat 12:18

Az ünnepi hosszú hétvégén, május 18. (szombat) reggeltől május 20. (pünkösdhétfő) estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A hosszú hétvégén, szombattól pünkösdhétfőig a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyók újra birtokba vehetik a Pesti alsó rakpartot a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.

A fővárosiak és az idelátogatók így csendes, nyugodt, gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezhetik Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét. A BKK közleményében azt kéri: a kerékpárral, rollerrel vagy egyéb mikromobilitási eszközzel közlekedők fokozottan figyeljenek a gyalogos felnőttekre és gyermekekre.

Így lehet megközelíteni a bejárható rakpartrészt

Az érintett rakpartszakaszra a péntekről szombatra virradó éjszakától kedd hajnalig nem hajthatnak be a gépjárművel és taxival közlekedők. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet át a rakpartra; a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt. A mozogni és kikapcsolódni vágyóknak érdemes tudniuk, hogy

Rovatok