Index Vakbarát Hírportál

Politikai nagygyűlésen szólalt fel Orbán Viktor Spanyolországban: Vamos, tegyük újra naggyá Európát

2024. május 19., vasárnap 16:31

„Sok patrióta harcosra van szükségünk Európában” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetében, amelyet a jobboldali spanyol Vox párt EuropaViva24 elnevezésű politikai nagygyűlésén vetítettek le Madridban vasárnap.

„Nagy közös csata előtt állunk, Brüsszel tömeges illegális migrációt szabadít ránk, genderpropagandával mérgezi a gyermekeinket, sorsára hagyja a vidéket, és rombolja a hagyományos családokat. Ezt mi nem hagyhatjuk” – fogalmazott a kormányfő, aki a videóüzenetben felidézte: április közepén, a Nemzeti Konzervativizmus Konferencián (NatCon) Brüsszelben „rájuk küldték a rendőröket, mert nem akarták hallani, hogy konzervatív-keresztény hazafias értékekről, vagyis a mi Európánk jövőjéről beszélünk”.

Orbán Viktor hangsúlyozta: csak magunkra számíthatunk, ha meg akarjuk védeni Európa határait, biztonságban és békében akarjuk tudni a családjainkat, ha segíteni akarjuk a gyermekvállalást, és azt akarjuk, hogy a vidéknek, a spanyol vidéknek is legyen jövője.

„Ehhez pedig sok patrióta harcosra van szükségünk szerte Európában. Olyanokra, akik már bizonyítottak” – mondta, hozzátéve, hogy Santiago Abascal és pártja, a Vox elhivatott harcos, különösen ha a biztonságról, a szabadságról, a spanyolok, a családok védelméről van szó.

„Vamos, Santiago, vamos, Vox, tegyük újra naggyá Európát!” – zárta üzenetét a magyar miniszterelnök.

A Vox a vasárnapi politikai nagygyűlésen ismerteti programját a június 9-i európai parlamenti választásokra. Az eseményen Javier Milei argentin elnök és Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke személyesen, Giorgia Meloni olasz kormányfő pedig videón keresztül szólalt fel.

Rovatok