Index Vakbarát Hírportál

Nem lesznek plusz háziorvosi ügyeleti pontok nyáron a Velencei-tónál, a Balatonon és Tokaj környékén

2024. május 20., hétfő 13:21

Megerősítik az ellátást a Velencei-tónál, a Balatonon és Tokaj környékén, de nem lesznek további háziorvosi ügyeleti pontok a nyáron.

Nem lesznek további háziorvosi ügyeleti pontok a nyáron a Velencei-tónál, a Balatonon és Tokaj környékén, csak megerősítik az ellátást – ismerte el az Országos Mentőszolgálat az RTL Híradónak. Korábban az egészségügyi államtitkár ígérte meg, hogy a turistaszezonban pluszügyeleteket indítanak. Tahitótfaluban lesz egyedül háziorvosi ügyeleti pont.

A Tahitótfaluhoz közeli ügyelet azután szűnt meg, hogy Pest vármegyében elindult az új ügyeleti rendszer. A helyiek aláírással tiltakoztak a bezárás ellen.

Az ellátás visszaállításáról a térség országgyűlési képviselője, az azóta már kormányszóvivő Vitályos Eszter is egyeztetett az egészségügyi államtitkárral. Majd egy zárt lakossági fórumon kiderült, újra lesz lakossági ügyelet Tahitótfalun.

Egyrészt nagyon megnő a lakosságszám, másrészt a közlekedési viszonyok sem egyszerűek. Június elsején elindul az ügyelet – nyilatkozta Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője.

Rovatok