Index Vakbarát Hírportál

Először verekedni akart, majd lövöldözni kezdett egy férfi egy ácsi szórakozóhelyen

2024. május 21., kedd 12:20

A tanúk meghallgatásával folytatódik kedden annak a férfinak a tárgyalása, aki még 2022-ben verekedést provokált egy Komárom-Esztergom vármegyei szórakozóhely előtt, majd gáz-riasztó fegyverrel lövöldözött, arcon lőve a vádlott lenyugtatására siető sértettet.

A Komáromi Járásbíróság május 22-én tart tárgyalást annak a férfinak az ügyében, aki gáz-riasztó fegyverrel többször arcon lőtt egy másik bulizót – írja a KEMMA. A tárgyaláson a bizonyítási eljárás tanúk meghallgatásával folytatódik.

A vádirat szerint a vádlott 2022. november 12-én egy ácsi szórakozóhelyre indult, ahová magával vitte az engedéllyel tartott gáz-riasztó pisztolyát is. A sértett is ott volt az ismerőseivel, hajnalban kimentek a szórakozóhely elé dohányozni. Ezt követően szabadultak el az indulatok.

Az ekkor már részeg vádlott odament az általa nem ismert, az utcán beszélgető sértetthez és társaihoz, majd minden előzmény nélkül belekötött a sértettel lévő egyik személybe, trágár szavakkal szidalmazta és megveréssel fenyegette őt.

A sértett az ismerősének védelmére kelt, és megpróbálta lecsillapítani az őrjöngő férfit. A vádlott ekkor arcon ütötte őt, majd néhány lépést hátrált, és a ruházatából elővette a gumilövedéket is kibocsátó gáz-riasztó pisztolyát,

azzal megcélozta a tőle mintegy 2 méter távolságra álló sértett fejét, és négy lövést adott le.

A fegyverből kibocsátott gumilövedékek közül legalább kettő eltalálta a sértett arcát, aminek következtében a férfi 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett. A bántalmazás azonban súlyosabb sérülés, akár maradandó látáskárosodás okozására is alkalmas volt.

Rovatok