Index Vakbarát Hírportál

Verőcei hajótragédia: a baleset előtt fél órával kérték meg az egyik áldozat kezét

2024. május 21., kedd 09:44

Újabb részletek derültek ki a verőcei hajóbaleset áldozatairól. Az egyik áldozat, a 20 éves Boglárka ismerőse elmondta, hogy közvetlenül a végzetes hajóbaleset előtt kérték meg a fiatal lány kezét.

Mint beszámoltunk róla, egy buliból hazafelé tartó társaság utazott azon a kishajón, amely szombat éjjel balesetet szenvedett a Dunán, miután összeütközött egy szállodahajóval Verőce közelében. A hajó tulajdonosa és a húga, a szomszéd lány és annak szerelme, valamint még három jóbarátjuk ment közösen szórakozni. Egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét találták meg, öt embert pedig még jelenleg is keresnek.

A baleset egyik áldozata a sokak által nagyon kedvelt 20 éves Boglárka. A fiatal lány egyik ismerőse megtörten nyilatkozott a Tényeknek. Elmondása szerint a katasztrófa előtt nagyjából fél órával hívta telefonon Boglárkát.

A lány barátja a végzetes ütközés napján, a baleset előtt kérte meg a kezét.

Boglárka a telefonba azt mondta, hogy soha nem volt még ilyen boldog. A Tények információi szerint a hét magyar utas közül öten a Pest vármegyei Sülysápon éltek, de az eltűntek között egy testvérpár is van, akik Püspökladányból származnak.

A szállodahajó az ütközés után folytatta az útját, úgy tudni, a kapitány nem vette észre a balesetet. Komáromnál állították meg őket, innen viszont már csak a kapitány nélkül mehettek át Ausztriába. A cseh férfit a rendőrök őrizetbe vették több ember halálát eredményező segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A gyanú szerint a kapitány a baleset után nem riadóztatta a személyzetet, és semmit sem tett azért, hogy a baleset áldozatait kimentsék a vízből, így őrizetbe vették.

Rovatok