Index Vakbarát Hírportál

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely teljesen lezáratná a pesti alsó rakpartot

2024. május 22., szerda 18:35

Szentkirályi Alexandra több Facebook-bejegyzést is közzétett arról, hogy Karácsony Gergely lezáratná a pesti alsó rakpartot. A főpolgármester több alkalommal is változtatott az álláspontján a rakpart ügyében, minimum zavaros, hogy mit gondol a kérdésről.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje először kedden osztott meg egy videót a témában. Ennek kísérőszövegeként azt írta: „Ha Karácsonyékon múlik, akkor nem sokáig lehet már autóval közlekedni a rakparton. Karácsony maga nyújtotta be azt a tervet, miszerint hétköznap, munkanapon, tanítási időben is, tehát végleg lezárná a pesti alsó rakpartot. A közúthálózati tervet a Gyurcsány vezette Fővárosi Közgyűlés el is fogadta. Ezzel bevinnék a kegyelemdöfést a budapesti közlekedésnek.”

Június 9-én tehát erről is döntünk: viszlát, rakpart, vagy viszlát, Gyurcsány és Karácsony.

– fogalmazott Szentkirályi Alexandra. 

Szerdán a fideszes jelölt egy újabb posztban írt Karácsony állítólagos tervéről, és közzétett egy közúthálózati tervet is. Ebben a bejegyzésben úgy fogalmazott: „A főpolgármester személyesen fogadtatta el a baloldali irányítású Közgyűléssel a rakpart lezárásának tervét. Ezzel az utolsó szöget is bevernék a fővárosi közlekedés koporsójába.”

Óránként 2400 autó megy át a Rakparton, ha lezárják, ezek az autók mind a kisebb utakon fognak torlódni. Nőni fog a légszennyezettség, a dugó és a káosz. Mi a megoldásuk erre? Tiltás, lezárás, drágítás és még több káosz

– írta Szentkirályi Alexandra.

Karácsony Gergely többször is változtatott az álláspontján 

Karácsony Gergely egyelőre nem reagált Szentkirályi Alexandra állításaira. Korábban számos alkalommal beszélt arról, hogy mi a terve a pesti alsó rakparttal, azonban az álláspontján többször is változtatott:

A témával kapcsolatban kérdéseket küldtünk a fővárosi önkormányzatnak is. Amennyiben reagálnak, frissítjük cikkünket.

Rovatok