Index Vakbarát Hírportál

Verőcei hajóbaleset: újabb holttestre bukkant a rendőrség a Dunában

2024. május 23., csütörtök 14:24

A rendőrök csütörtökön újabb holttestre bukkantak a Dunában, ezzel négyre nőtt a verőcei hajóbaleset halálos áldozatainak a száma. Három főt továbbra is eltűntként tartanak számon.

„Megtaláltuk a motorcsónak-baleset negyedik áldozatát… A 28 éves fiatal nő holttestét Sződligetnél adta vissza a Duna. Most már a két testvér együtt van… Kollégáink fáradhatatlanul tovább keresik az áldozatokat. Haza fogjuk vinni őket! Nyugodj békében, Dia! Őszinte részvétünk a családnak, felfoghatatlan…” – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtök délután. Az áldozat a 28 éves Erdei Diána.

Szerda este adtunk hírt arról, hogy 2024. május 22-én, délután, Vác és Sződliget között, a Duna 1675,8 folyamkilométerénél találtak rá egy férfi holttestére. A megtalált áldozat a 19 éves Varga Márton lehet, akit az egyik eltűntként pár napja már megnevezett a rendőrség. A minap kiderült, hogy a fiatal nem sokkal a tragédia előtt kérte meg barátnője kezét. Az esettel kapcsolatban Varga Márton iskolája is közleményt adott ki kedden, ott még eltűntként írtak a Kiss Ferenc-díjas, 13. osztályos tanulóról.  

A BRFK bejelentésének értelmében már négy halálos áldozata van a balesetnek, és három főt – a 30 éves Villányi Olivért, a 39 éves Varga Lászlót, és a 19 éves Balogh Daniellát – továbbra is eltűntként tartanak számon. 

Az előzmények 

Mint megírtuk, halálos hajóbaleset történt Verőcénél szombat éjjel, amikor is egy szállodahajó ütközött egy kisgéphajóval. Egy buliból hazafelé tartó társaság utazott a motorcsónakon. Ennek tulajdonosa és a húga, a szomszéd lány és annak szerelme, valamint még három barátjuk ment közösen szórakozni.

A rendőrség tájékoztatása szerint a szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét megtalálták, többeket viszont kerestek. A történtekkel kapcsolatban a tragédia szerelmespárjának iskolája közleményt is kiadott.

Tóth Mihály, a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) szóvivője hétfőn az M1-en úgy nyilatkozott: a motorcsónak típusából arra lehet következtetni, hogy nagy sebességre volt képes a hobbihajó, a roncsokból ítélve pedig gyaníthatóan nagy sebességgel is ütközött.

Nemrég írtunk arról, hogy az ügyben eljáró budapesti törvényszék is kiadott egy közleményt szerda délután.

Rovatok