Index Vakbarát Hírportál

Vitézy Dávid Karácsony Gergely főtájépítészével együtt újítaná fel a Népligetet

2024. május 24., péntek 10:02

Bardóczi Sándorral, vagyis Karácsony Gergely főtájépítészével együtt újítaná fel a Népligetet – mondta Vitézy Dávid egy péntek reggel közzétett videóban.

Vitézy Dávid szerint a Népligetre van egy egész jó stratégiai terv, amelyről a közösségi médiában feltöltött videójában beszélt. Az LMP főpolgármester-jelöltje leszögezte: tiszteli Bardóczi Sándor munkásságát, aki jelenleg Karácsony Gergely beosztottjaként látja el a főtájépítészi feladatokat a fővárosban.

Vitézy Dávid kiemelte, hogy

amennyiben megnyerné a választást, továbbra is együtt dolgozna Bardóczi Sándorral.

Ezt azzal indokolta, hogy az a stratégia, amelyet a Népligetre terveztek, az jó, mert azzal számol, hogy élőbbé tenné a parkot, valamint beszűkítené azokat az aszfaltfelületeket, amelyek óriásiak. Ezenkívül a terv szólt arról is, hogy kitelepítenék a nagy elektromos alállomást, ami elfoglal egy óriási helyet a Vajda Péter utca mentén. A parkot így kell megújítani – hangsúlyozta Vitézy Dávid.

A főpolgármester-jelölt leszögezte: fontos a budapestiek számára, hogy lehessen egy kávét inni vagy fagylaltot venni, mert ma semmilyen olyan funkció nincs a parkban, például egy mosdó vagy kávézó, amely kicsit élőbbé tenné a parkot. Kevés pénzből is el lehet érni ezeket a célokat, és meg kell fosztani a Népligetet a szocializmus úgynevezett emlékeitől – tette hozzá a főpolgármester-jelölt.

Rovatok