Index Vakbarát Hírportál

Szentkirályi Alexandra szerint nem a rakpartot, hanem a Gyurcsány-korszakot kell lezárni

2024. május 24., péntek 13:25

Ne a rakpartot, hanem a Gyurcsány-korszakot zárjuk le Budapesten, erről beszélt a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje a pesti alsó rakparton megtartott pénteki sajtótájékoztatóján.

Budapestnek olyan főpolgármesterre van szüksége, aki a budapestiek ügyeivel foglalkozik, és nem csak Gyurcsány Ferenc ügyeivel és kérései teljesítésével, jelezte Szentkirályi Alexandra. Ha nem lett volna eddig elég abból a káoszból, amit az elmúlt években teremtett a Karácsony-féle városvezetés, akkor azt most egy további elemmel tetézik, ez pedig a rakpart lezárása lenne, hangsúlyozta a főpolgármester-jelölt.

Szentkirályi Alexandra szerint a rakpart végleges és állandó lezárásának terve is rendkívül sunyi módon derült ki.

Az interneten megtalálható, a főváros 2030-as közúthálózatát bemutató térképen az látható, hogy a rakpart Lánchíd és Szabadság híd közötti részét Karácsony Gergelyék teljes mértékben autómentesnek képzelik el. Ugyanakkor semmilyen megoldást nem kínálnak arra, hogy ez az autóforgalom utána merre fog menni.

Ezt egy előterjesztés sokadik mellékleteként már tavaly megszavaztatták Karácsonyék a baloldali többségű Fővárosi Közgyűléssel – emelte ki. Vagyis szerinte a budapestieknek tudniuk kell, hogy ha Karácsony Gergely marad a főpolgármester, akkor közlekedési káosz, forgalmi dugók és fokozódó légszennyezés vár rájuk. És marad nekik Gyurcsány Ferenc és Gyurcsány emberei.

A politikus közlése szerint óránként átlagosan 2400 jármű halad át a rakparton, amelyek a szakasz lezárása esetén valamennyien a város irányába kerülnének. Vagyis Karácsony Gergelyék ahelyett, hogy kötöttpályás, metró- és villamosfejlesztéseket hajtottak volna végre, megépítették volna a P+R parkolókat, ehelyett lezárni, tiltani akarnak, és drágítani az autós közlekedést.

A budapestieknek ezzel szemben arra van szükségük, hogy a közlekedési káoszt végre valaki számolja fel a fővárosban. Főpolgármester-jelöltként erre a feladatra készülök Karácsony Gergely kártékony munkája után – mondta Szentkirályi Alexandra. Azt is felidézte, hogy a napokban attól volt hangos a sajtó, hogy Karácsony Gergely egyik embere, a klímaügynökség vezetője, egy volt MSZP-s árnyékminiszter egy podcastban elmondta, hogy kitiltanák az idős autókat Budapestről. Erről itt írunk korábban. 

Ezt Karácsony Gergely letagadta, majd előkerült az a videófelvétel, amin Karácsony maga erősíti meg ezt a tervet. Vagyis Karácsony Gergely ismét önmagát buktatta le – összegezte a politikus.

Rovatok