Index Vakbarát Hírportál

Megtalálták a Dunában a verőcei hajóbaleset ötödik áldozatát

2024. május 24., péntek 16:39

A verőcei hajóbaleset egy újabb áldozatát találta meg a keresőcsoport – közölte péntek délután a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A közlemény szerint a Duna bal partján, Göd magasságában a mai napon bukkant rá az Országos Katasztrófavédelem hajós kutatóegysége annak a 39 éves dunakeszi férfinek a holttestére, aki a május 18-i vízi ütközés után tűnt el.

A balesetet szenvedett csónak további két eltűnt utasának felkutatása jelenleg is folyamatban van – zárult a közlemény.

Szerda este adtunk hírt arról, hogy 2024. május 22-én, délután, Vác és Sződliget között, a Duna 1675,8 folyamkilométerénél találtak rá egy férfi holttestére. A megtalált áldozat a 19 éves Varga Márton lehet, akit az egyik eltűntként pár napja már megnevezett a rendőrség. A minap kiderült, hogy a fiatal nem sokkal a tragédia előtt kérte meg barátnője kezét. Az esettel kapcsolatban Varga Márton iskolája is közleményt adott ki kedden, ott még eltűntként írtak a Kiss Ferenc-díjas, 13. osztályos tanulóról.

A BRFK bejelentésének értelmében már öt halálos áldozata van a balesetnek, és két főt – a 30 éves Villányi Olivérés a 19 éves  Balogh Daniellát – továbbra is eltűntként tartanak számon.

Mint megírtuk, halálos hajóbaleset történt Verőcénél szombat éjjel, amikor is egy szállodahajó ütközött egy kisgéphajóval. Egy buliból hazafelé tartó társaság utazott a motorcsónakon. Ennek tulajdonosa és a húga, a szomszéd lány és annak szerelme, valamint még három barátjuk ment közösen szórakozni.

A rendőrség tájékoztatása szerint a szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan utaztak, akik közül egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét megtalálták, többeket viszont kerestek. A történtekkel kapcsolatban a tragédia szerelmespárjának iskolája közleményt is kiadott.

Tóth Mihály, a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) szóvivője hétfőn az M1-en úgy nyilatkozott: a motorcsónak típusából arra lehet következtetni, hogy nagy sebességre volt képes a hobbihajó, a roncsokból ítélve pedig gyaníthatóan nagy sebességgel is ütközött.

Nemrég írtunk arról, hogy szerda délután az ügyben eljáró budapesti törvényszék is kiadott egy közleményt.

Rovatok