Index Vakbarát Hírportál

Megölte szüleit egy férfi Budapesten, majd egy rendőrrel is végezni akart

2024. május 25., szombat 18:00

A vele szemben intézkedő rendőrrel is végezni akart az a férfi, aki néhány napja megölte idős szüleit Budapesten, IV. kerületi lakásukban.

A főügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, ügyében a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója vasárnap dönt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szombaton az MTI-vel. A közleményben azt írták, a megalapozott gyanú szerint egy középkorú férfi néhány napja eddig tisztázatlan, de éles és hegyes eszközzel olyan súlyosan bántalmazta idős szüleit, hogy a sértettek életüket vesztették.

Miután a rendőrség május 24-én megtalálta a holttesteket, a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozó főosztályának életvédelmi osztálya nyomozást rendelt el, amelynek során „a sértettek fia elkövetőként került a nyomozó hatóság látókörébe”. Ezt követően a rendőrök megjelentek a férfi szintén IV. kerületi lakásánál, és rögtön felszólították, hogy álljon a falhoz. Ekkor a férfi

előrántott egy körülbelül 20 centiméter pengehosszúságú vadásztőrt, majd azzal szó nélkül rögtön a tőle karnyújtási távolságra álló egyik rendőr mellkasa irányába szúrt.

A rendőr a mozdulatot észlelve egy lépést hátralépett, így a kés pengéje a jobb mellkasa és a jobb felkarja között a hóna alá csúszott, így sikerült elkerülnie, hogy sérülése keletkezzen. Ezt követően a rendőr társai sokkoló és testi kényszer alkalmazásával a férfit elfogták, majd megbilincselték.

A Központi Nyomozó Főügyészség a férfit – őrizetének elrendelését követően – gyanúsítottként hallgatta ki több ember, részben hivatalos személy sérelmére, hivatalos eljárása alatt, részben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt. A szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel letartóztatásának elrendelését indítványozták – közölte a főügyészség. 

Rovatok