Index Vakbarát Hírportál

Tűz ütött ki Budapesten, négyezer négyzetméterre terjedtek ki a lángok

2024. május 27., hétfő 15:59 | aznap frissítve

Tűz ütött ki egy megközelítőleg kétszáz négyzetméteres raktárban, Budapest XVIII. kerületében, az Ipacsfa utcában. Ezenkívül a közelben, a fentinél jóval nagyobb területen kigyulladt az avar és az aljnövényzet is – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az utóbbi tüzet már sikerült eloltani.

A raktártűzről a katasztrófavédelem oldalán azt írták, hogy az épületben harminc négyzetméteren összehordott szemét ég, és a helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltják a lángokat.

Ezután arról is beszámoltak egy külön bejegyzésben, hogy  nemcsak a raktár kapott lángra, hanem az avar és az aljnövényzet is az Ipacsfa utca és a Kettős-Körös utca közelében. Erről azt írták, hogy 

Mintegy négyezer négyzetméterre terjedt ki a tűz, amelyhez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották.

„A rajok elfojtották a lángokat, és megkezdték az utómunkálatokat” – közölte a katasztrófavédelem.

A tűzre már a Redditen is felhívták a figyelmet, ahol egy fotót posztoltak róla. 

Időközben a raktárnál is eloltották a lángokat

Frissítés: a katasztrófavédelem egy újabb bejegyzésben már arról számolt be, hogy „a tűzoltók két vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat Budapest XVIII. kerületében, az Ipacsfa utcában, ahol megközelítőleg harminc köbméter hulladék égett egy raktárban. A tűzesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az oltást segítette egy munkagép is.

Rovatok