Index Vakbarát Hírportál

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte az ellenzék

2024. május 28., kedd 17:07

Tordai Bence, a Párbeszéd – Zöldek frakcióvezetője kedden délután a Facebookon írta meg, hogy kezdeményezésére az ellenzéki politikusokkal közösen beadták az indítványt az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívására.

„Összeül a parlament, hogy rendkívüli ülésen tárgyaljuk meg a külügy elleni orosz hekkertámadást és a Sulyok Tamás államfő elleni megfosztási eljárást – írta Tordai Bence a Facebookon.

Hozzátette, hogy az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívására a csütörtöki napot javasolták az ellenzéki kollégáival, ahol a napirend a következő lesz:

  1. A Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai rendszerét ért kibertámadás elítéléséről és az ennek következtében szükséges lépések megtételéről szóló határozati javaslat megtárgyalása.
  2. A köztársasági elnök tisztségtől való megfosztásának kezdeményezéséről szóló javaslat megtárgyalása.

Tordai Bence azt is leírta, elvárják, hogy Kövér László „ne húzza az időt”, és hívja össze csütörtökre az ülést, ahogy azt is, hogy a fideszes képviselők „méltóztassanak befáradni a munkahelyükre”.

Szijjártótól Orbánon át Sulyokig hagyják abba a szánalmas menekülést, terelést és magyarázkodást, hogy végre egyenesen és tényszerűen beszélhessünk az embereket felháborító, újabb fideszes botrányokról!

– írta a frakcióvezető.

Dobrev Klára nem sokkal Tordai Bence bejelentése után közölte, hogy összegyűltek a megfosztási eljárás kezdeményezéséhez szükséges aláírások az Országgyűlésben.

„Sulyok Tamásnak mennie kell! Szerintünk nem lehet hazánk államfője egy köztörvényes bűnöző! Orbán Viktor szedje össze végre a bátorságát, és álljon az ország elé Sulyok-ügyben!” – írta a Facebook-oldalán.

A HVG információi szerint Kövér László házelnök kedden este fél nyolcra hívta össze az Országgyűlés munkarendjéről döntő házbizottság soron kívüli ülését. Az ülésen attól tárgyalnak majd, hogy mikor tartsa a rendkívüli ülését a parlament. A lap információi szerint a házelnök péntek este 8 órát javasolja majd.

Rovatok