Index Vakbarát Hírportál

Folytatódik a plakátháború Hódmezővásárhelyen

2024. április 28., vasárnap 18:19

„Hódmezővásárhelyen ismét átragasztottuk a Fidesz-propaganda hazug óriásplakátjait” – közölte a város polgármestere Márki-Zay Péter a Facebook-oldalán. Az akciót fotókkal illusztrálta.

A Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom olyan szöveget ragasztotta át a plakáton szereplő politikusok képét, miszerint:

Orbán Viktor még mindig nem számolt el a Soros Györgytől kapott milliókkal és a szabadon bocsátott bűnözőkkel.

Az egyik fotón azt is megörökítették, ahogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom aktivistái a hirdetésen dolgoznak.  

Hódmezővásárhely polgármestere Facebook-posztjában sem közölt részletesebb tájékoztatást arról, hogy milyen bűnözőkre gondolnak pontosan, a Magyar Narancs szerint valószínűleg az embercsempészetért elítélt külföldiekről van szó, mások szerint inkább a nagy botrányt kavaró kegyelmi ügyről

Korábban már írtunk arról, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) nevű szervezet megrendelésére készült plakáton Márki-Zay Péter mellé Gyurcsány Ferencet, Karácsony Gergelyt és negyedikként néhol Magyar Pétert, itt Fekete-Győr Andrást montírozták a „Megvették őket kilóra” szöveget mellékelve, ami a külföldi kampányfinanszírozás ügyre utal. Február végén az Állami Számvevőszék nyilvánosságra hozta az erről készült vizsgálatának jelentését, emiatt a hatpárti összefogásra gigabírságot is kiszabtak. A Fidesz ezért nevezi dollárbaloldalnak az érintett pártok ellenzéki politikusait, a plakáton ezért szerepelnek dollárjellel ingükön.

Időközben kiderült, hogy a dollárjeles ing először egy amerikai punkzenekar a Dead Kennedys 1980-as évekbeli fotóján szerepelt.  A CÖF közleményben úgy fogalmazott, hogy korábban az együttes a fotójuk felhasználását tisztelgésnek vette, és „a cirkuszolás helyett arról kellene beszélni, hogy a baloldal a 2022-es országgyűlési választási kampányokhoz fogadott el külföldi pénzeket, amit nemzetbiztonsági vizsgálat is feltárt”. 

Rovatok