Index Vakbarát Hírportál

Felgyújtották a Fidesz plakátjait az I. kerületben

2024. május 4., szombat 15:03

Böröcz László fideszes polgármesterjelölt csütörtökön a Facebookon számolt be arról, hogy a pártja több plakátját is megrongálták a főváros első kerületében.

Böröcz László, az I. kerület fideszes polgármesterjelöltje csütörtökön a Szabó Ilonka utcából jelentkezett be, ahol állítása szerint baloldali aktivisták szerda este és másnap reggel 8 között felgyújtottak néhány fideszes plakátot.

A politikus elmondta, hogy itt a plakátokat gázüzemelésű kandeláberekre helyezték ki, és szerinte a gyújtogatással a lakók testi épségét is veszélyeztették. Megjegyezte, hogy nem történt nagyobb baj, de feljelentést tettek a rendőrségen.

Felszólítjuk V. Naszályi Mártát, hogy tegyen rendet az aktivistái között

– jelentette ki Böröcz László.

Rongálás, fenyegetés, támadás

A napokban tapétavágó késsel rongálta meg a villanyoszlopra kihelyezett választási plakátokat egy férfi Budapest VIII. kerületében. Az 56 éves T. Zoltánnak nem ez volt az első ilyen akciója. Az előző napokban összesen száz választási plakátot tépett le, firkált össze vagy vágott szét Józsefvárosban, amivel 335 ezer forintos kárt okozott. 

Nem csak rongálás történt, április végén megfenyegették Kordik Szabolcsot, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) kecskeméti jelöltjét. A politikus éppen aláírásokat gyűjtött, amikor egy férfi megrángatta őt, és közölte vele, hogy „szétveri a pofáját”. Az incidensről videó is készült.

Szintén április végén pedig a Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtő aktivistáit támadták meg. Az első bejelentés a Deák Ferenc térről érkezett, ahol az egyik sátorban dolgozókat támadta meg egy férfi. A második bejelentés a békásmegyeri Heltai térről érkezett, ahol italozással és hangos mulatással zavarták meg az aktivistákat.

Rovatok