Index Vakbarát Hírportál

Donáth Anna: Magyar Péternek kötelessége lenne vitázni

2024. május 4., szombat 12:26

A Momentum elnöke, Donáth Anna legfrissebb posztjában arról írt, hogy Magyar Péternek kötelessége lenne leülni vitázni az ellenzéki listavezetőkkel vagy jelöltekkel is, nem csak a köztévében, hiszen szerinte ott 14 éve nem volt érdemben politikai vitaműsor és most sem lesz. Szerinte a választóknak joguk van megismerni a Tisza Párt Európa-politikáját.

Donáth Anna, a Momentum elnöke arról írt legújabb bejegyzésében a közösségi oldalán, hogy a magyar választóknak joguk van megismerni a Tisza Párt Európa-politikáját – amellyel nyilvánvalóan teljesen más politikát folytatnak ők a Momentummal. Nemrég arról is beszélt, hogy nem zárkózna el a Magyar Péterrel való partnerségtől, de ahhoz tudni kéne, hogy Magyarék merre terveznek menni. 

Magyar Péter kijelentette, csak a köztévé által szervezett vitán hajlandó részt venni, a Partizánén például nem

– írja a pártelnök, aki hozzáteszi, hogy a köztévében 14 éve nem volt egyetlen politikai vita sem és ne legyenek Magyarnak illúziói, most sem lesz.

Elmondja, hogy a választás előtti vita a demokrácia hozzátartozó eleme, így ő ott lesz a vitákon, mert kötelességének érzi a részvételt.  Bizalmat kérünk, és tisztelet tanúsítunk az ellenfeleinkkel és a választókkal szemben” – zárja gondolatait Donáth Anna.

Ahogy arról az Indexen is beszámoltunk, a héten megtartották az első vitát is az EP-választás aspiránsai között az Országos Közös Akarat, az Egységes Diákfront és a Civil Bázis Egyesület szervezésében, viszont erről hiányzott Deutsch Tamás a Fidesz-KDNP-től és Magyar Péter a Tisza Párttól. 

Pedig érdemes lett volna eljönniük erre a civilek által szervezett vitára. Mert egy demokrata nem fél – a vitától sem

– írta Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, aki nem csak ezért konfrontálódott Magyarral.

EP-listavezetői vitát szervez a Partizán is, viszont ezen sem lesz ott a kormánypárt képviselője, hiszen Deutsch Tamás elutasította a vitában való részvételt, míg Magyar Péter, a Tisza Párt listavezetője nem válaszolt a felkérésre a megadott határidőig. 

Rovatok