Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely 40 ezernél megállt: a főpolgármester lezárta az ajánlásgyűjtést

2024. május 6., hétfő 21:31

Bár Karácsony Gergely még múlt héten leadta az önkormányzati választáshoz szükséges aláírásgyűjtő íveket a Nemzeti Választási Irodának (NVI), így minden akadály elhárult előtte a főpolgármesteri posztért való induláshoz, az ajánlások gyűjtését még folytatta. Miután hétfőig összegyűlt 40 ezer aláírás, a főpolgármester úgy döntött, hogy lezárja a gyűjtést, és a teljes csomagot leadta az NVI-nek.

Karácsony Gergely Facebook-posztban jelentette be, hogy lezárta az önkormányzati választáshoz szükséges ajánlásgyűjtést, és ráfordulnak „a győzelemig vezető célegyenesre”. A regnáló főpolgármester szerint a kötelezőhöz képest nyolcszor több ajánlást sikerült összegyűjtenie, ami azt jelenti, hogy 40 ezer budapesti lakos ajánlotta fel neki bizalmát.

Köszönöm az ajánlásokat, köszönöm az elmúlt hetek minden találkozását, minden beszélgetését, minden kézfogását. A szelfikről nem is szólva

– hálálkodott az újrázásra készülő főpolgármester.

Az ajánlás egy részét már korábban leadta Karácsony Gergely, hétfőn azonban leadta a teljes csomagot. „A megtisztelő bizalom egyben hatalmas felelősség is” – tette hozzá a politikus.

A június 9-ei önkormányzati választástól az elmúlt napokban két jelölt is visszalépett, így amennyiben a választásokig nem történik változás, kilenc kihívója lehet Karácsonynak. A teljes lista:

közvélemény-kutatók felmérései azt mutatják, hogy Karácsony Gergely győzelme a legesélyesebb. A Medián és a 21 Kutatóközpont felmérése szerint Karácsony Gergely jelenlegi támogatottsága 37 százalék, Szentkirályi Alexandra a szavazatok 23 százalékát zsebelné be, Vitézy Dávid pedig a budapestiek 21 százalékának bizalmát nyerte el.

Rovatok