Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor elárulta, mi lesz akkor, ha Európa fegyvert fog

2024. május 7., kedd 16:43

Országjáró kampánykörútján közölte kedden Orbán Viktor miniszterelnök, hogy szerinte mi történik abban az esetben, ha Európa fegyvert fog.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebook-oldalán azt írta, hogy amit ma az európai gazdaságban tapasztalunk, az csak a háborús vihar előszele.

Már ez is romboló erejű, elég csak az inflációra gondolni. De ha Európa maga is fegyvert fog, akkor a vihar kellős közepében találjuk majd magunkat. Ezt el kell kerülnünk!

– fogalmazott a kormányfő, aki kedden folytatta országjáró kampánykörútját. 

Mint korábban megírtuk, a miniszterelnök kedden Szentendrére látogatott, hogy támogatásáról biztosítsa Petricskó Zoltán polgármesterjelöltet. Orbán Viktor országjáró kampánykörútja keretében legutóbb Nyíregyházára látogatott, ahol megbeszélést folytatott Kovács Ferenc polgármesterrel és a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület tagjaival, majd a választókkal találkozott.

Orbán Viktor pénteki rádiós beszédében – amelynek részletét hétfőn osztotta meg közösségi oldalán – azt mondta: „Magyarországot kétszer kényszerítették bele olyan háborúba, ami tragikusan pecsételte meg az ország jövőjét, méretét, területét, népességét és gazdasági erejét.” Közölte, a kormány egységes álláspontja, hogy „nem fogjuk hagyni, hogy harmadszor is belekényszerítsék Magyarországot egy olyan háborúba, aminek a végén a magyarok isszák meg a levét, ők szenvedik el a legsúlyosabb veszteségeket, vagy ők is súlyos veszteségeket szenvednek el”.

Rovatok