Index Vakbarát Hírportál

Vitézy Dávid Karácsony Gergelynek: Ideje, hogy hazagyere Salgótarjánból

2024. május 7., kedd 10:00

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szerint eljött az ideje, hogy Budapestnek főállású főpolgármestere legyen, akinek a főváros „nem csak egy ugródeszka a permanens miniszterelnöki kampányához”. Úgy véli, hogy Budapest azért is vált pártpolitikai csatatérré, mert a főpolgármester Salgótarjánban kampányol ahelyett, hogy a fővárost vezetné.

„A fővárosi kampány kezdete óta ugyanazt mondom: eljött az ideje, hogy Budapestnek főállású főpolgármestere legyen, akinek a főváros nem csak egy ugródeszka a permanens miniszterelnöki kampányához” – írta Vitézy Dávid a közösségi oldalán. 

A főpolgármester-jelölt hivatalos Facebook-oldalán megjelent bejegyzés szerint Budapest azért is vált pártpolitikai csatatérré, mert „a főpolgármester Salgótarjánban kampányol ahelyett, hogy a fővárost vezetné, miközben annyi megoldandó feladat lenne ebben a városban, mint égen a csillag, az utak minőségétől a rakparti sétány létrehozásán át a közösségi közlekedésen uralkodó közbiztonsági állapotok javításáig”. 

Ha a főpolgármester Nógrád helyett Budapesten töltené az idejét, azt is láthatná, hogy a kampány hevében bejelentett zebrát az Astoriánál hetek óta olyan lassúsággal alakítják ki, hogy méltán bekerülhetne a Guinness-rekordok Könyvébe is

– emelte ki.

„Budapest megérdemli, hogy végre olyan főpolgármestere legyen, aki csak a várossal foglalkozik, és nem fontosabb neki Budapestnél, hogy a DK listavezetőjének előzenekara legyen egy olyan turnén, ahol csupa lejárt slágert próbálnak eladni az egyre fogyatkozó közönségüknek.”

„Hiszen ez a nógrádi hakni sem szólt semmi másról, mint hogy megpróbálja Magyar Péter ellen lázítani a hivatásos ellenzéki pártok egyre fogyatkozó szavazótáborát” – magyarázta Vitézy Dávid.

Hozzátette, hogy Karácsony Gergely két feltételt szabott a főpolgármester-jelölti vitára: legyen május, és legyen ismert, kik lesznek a szavazólapon. Hétfő estére mindkét feltétel teljesült. 

„Főpolgármester úr! Eljött az ideje, hogy hazagyere Salgótarjánból, és állj ki végre egy főpolgármester-jelölti vitára, ahol végre érdemben beszélhetnénk Budapest jövőjéről. Magam részéről továbbra is készen állok, állva vagy ülve, kettesben vagy hármasban, Pesten vagy Budán” – zárta bejegyzését a főpolgármester-jelölt.

Rovatok