Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely: 2019 óta csökkent a torlódások mértéke Budapesten

2024. május 9., csütörtök 15:54

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Magyar Autóklub vezetőségével találkozott csütörtökön. Az egyeztetésen a főpolgármester egy nemzetközi navigációs cég által közölt adatokra hivatkozva kijelentette, hogy Budapesten 2019 óta csökkent a torlódások mértéke. A politikus arra készül, hogy a következő ciklus fejlesztései kapcsán is megmarad a partnerség a Magyar Autóklubbal.

„A Magyar Autóklub vezetőségével tartott egyeztetésen megköszöntem az elmúlt évek partnerségét” – írta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

A főpolgármester kijelentette: az autóklub vezetésével „sok mindenben” egyetértett Budapest fejlesztésével kapcsolatban. „Mert Budapesten nem autósok, biciklisek vagy közösségi közlekedést használók laknak, hanem budapestiek, akik dolgozni, szórakozni, közlekedni akarnak a városban, vagyis élni, és nekünk azt kell szolgálnunk, hogy a budapestiek hosszabban, egészségesebben élhessenek városukban” – hívta fel a figyelmet Budapest főpolgármestere.

Szóba kerültek a beszélgetésen azok a nemzetközi navigációs cég által közölt adatok, amelyek szerint Budapesten 2019 óta csökkent a torlódások mértéke

– írta Karácsony Gergely

„Arra készülök, hogy a következő ciklus fejlesztései kapcsán is fenntartjuk a partnerséget a Magyar Autóklubbal” – zárta posztját a főpolgármester.

Rovatok