Index Vakbarát Hírportál

Az MSZP elmagyarázta, miért nem indul közösen Józsefvárosban Pikó Andrással

2024. május 9., csütörtök 06:22

Az MSZP közleményt adott ki szerdán, melyben azt állítják, hogy Pikó András „megalázó” ajánlata miatt döntöttek úgy, hogy nem indulnak közösen Józsefvárosban az önkormányzati választáson.

Az MSZP közleményében felidézi, a 2019-es önkormányzati választások előtt ők kezdeményezték, hogy legyen összefogás Józsefvárosban. Mint írják, ennek mostani megismétlését „a polgármester pálfordulása akadályozza meg”.

„Pikó András az év elején elfogadhatatlan ajánlatot tett az MSZP számára, olyan ajánlatot, amely megalázó, és politikai szinten értelmezhetetlen. Csak egyetlen, általa választott jelölt indulását támogatta, más MSZP-s politikusokat pedig név szerint zárt ki ebből a lehetőségből” – írja a párt.

Az MSZP szerint választani kényszerültek a között, hogy nem indulnak Józsefvárosban a választáson – mivel egy képviselőjelölttel nem lenne beleszólásuk az önkormányzat életébe –, vagy úgy indul el, hogy 11 egyéni képviselőjelöltje és egy polgármesterjelöltje lesz.

Mint ismert, a párt végül az előbbi opciót választotta, vagyis hogy nem indulnak együtt a Pikó András polgármester mögött felsorakozott ellenzékkel Józsefvárosban. Saját polgármesterjelöltet és a 12-ből 11 körzetben saját képviselőjelöltet indítanak a június 9-én esedékes önkormányzati választáson.

Rovatok