Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely elárulta, mi igaz abból, hogy kitiltanák a tíz évnél idősebb autókat Budapestről

2024. május 10., péntek 19:05

A főpolgármester szerint semmi nem igaz a hírből. Ezt közösségi oldalán egy hozzászólásra reagálva árulta el.

Mint megírtuk, Szentkirályi Alexandra a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje csütörtökön a közösségi oldalán arról írt, hogy Karácsony Gergely főpolgármester és a Klímaügynökség új vezetője, Ámon Ada kitiltaná Budapest utcáiról a tíz évnél idősebb gépkocsikat.

A főpolgármester-jelölt szerint a Klímaügynökség vezetője egy podcastben beszélt arról, hogy megoldható a tíz évnél idősebb autók kitiltása Budapestről, így segítve elő a nulla kibocsátású zónák létrehozását.

Majd Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalán csütörtökön közzétett videójában jelezte: a Belügyminisztérium adatai szerint jelenleg 440 ezer, tíz évnél idősebb autó jár a főváros utcáin, ami az összes budapesti gépkocsi 61 százaléka.

Karácsony Gergelyt a közösségi oldalán egy hozzászólásban arról kérdezték, hogy mi igaz ebből, mire a főpolgármester rövid választ adott:

Semmi.

Budapest főpolgármestere egyébként csütörtökön a Magyar Autóklub vezetőségével találkozott. Az egyeztetésen a főpolgármester egy nemzetközi navigációs cég által közölt adatokra hivatkozva kijelentette, hogy Budapesten 2019 óta csökkent a torlódások mértéke. A politikus arra készül, hogy a következő ciklus fejlesztései kapcsán is megmarad a partnerség a Magyar Autóklubbal.

Rovatok