Index Vakbarát Hírportál

Vitézy Dávid rögtön üzent, miután Hagyó Miklós volt kabinetfőnöke feltűnt Karácsony listáján

2024. május 10., péntek 10:25

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy törölje fővárosi képviselőjelölt-listájáról Czeglédy Gergelyt, aki korábban a korrupciós botrányba keveredett egykori főpolgármester-helyettes, az MSZP-s Hagyó Miklós irodavezetője volt.

„Karácsony Gergely DK–MSZP fővárosi listáján helyet kapott Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettesi irodavezetője, a szocialista Czeglédy Gergely is” – írja közösségi oldalán Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt.

Vitézy Dávid felszólította Karácsony Gergelyt, hogy „húzza le a listájáról” Czeglédyt, és „ne akarja visszahozni a Hagyó-korszakot a Városházára”, amit a szerteágazó korrupció jellemzett.

Nokiás doboz, túlárazott tanácsadói szerződések, százmilliós végkielégítések – rég volt, de máig emlékezetes az, ahogy szétlopták a BKV-t akkoriban. Alig győztük helyreállítani a közösségi közlekedés renoméját és a BKV szabályos működését a BKK létrehozása után

– idézi fel Vitézy Dávid.

A főpolgármester-jelölt arra is emlékeztet a posztban, hogy Czeglédy Gergely cégeinek állami megrendeléseinél az OLAF több esetben is szabálytalanságokat talált.

Ennek ellenére Czeglédy Gergely 2019 óta mindmáig a BKK felügyelőbizottságában ül Karácsony Gergely javaslatára, újabb példát szolgáltatva arra, hogy pártpolitikusok helyett szakemberekre lenne végre szükség a fővárosi cégek vezetésében. Mégis hogy juthat eszébe Karácsony Gergelynek a saját listáján visszahozni Hagyó kabinetfőnökét a fővárosi politikába? Milyen sötét alkuk kellenek ahhoz, hogy a főpolgármester ilyen mélyen belesüllyedjen a DK–MSZP-szövetségbe?

– olvasható a bejegyzésben.

Karácsony Gergely és Vitézy Dávid szerdán kezdtek intenzív hadakozásba a közösségi médiában. A főpolgármester szemügyre vette Vitézy és Magyar Péter fővárosi listáját, mindkét névsorból kiválasztott egy-egy jelöltet, akiről kijelentette: lobbistáknak nincs helye a Fővárosi Közgyűlésben. Nem sokat kellett várni Vitézy Dávid válaszára, aki szerint „nincs annyi Unicum”, amivel a főpolgármester elviselheti, hogy „ereklyeként” hordozzák körbe az országon.

Szentkirályi Alexandra is üzent 

Frissítés: utóbb Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje is reagált a hírre. „Úgy látszik, Karácsonynak is fáj a foga a kenőpénzes nokiás dobozokra! A Gyurcsány-korszak egyik leghírhedtebb embere a balos Hagyó Miklós volt.  Tudjuk, ő volt az, aki nokiás dobozban kapta a kenőpénzt, majd le is tartóztatták és el is ítélték. Most Karácsonyék Hagyó kabinetfőnökét, Czeglédy Gergőt szánják listán a Fővárosi Közgyűlésbe. Azt a Czeglédyt, aki most is a BKK felügyelőbizottságának tagja és Óbuda alpolgármestere” – írta. 

Hozzátette: „Azt, hogy mennyire nem esett messze az alma a fájától, az bizonyítja, hogy 2019 óta Czeglédy 183 millió forinttal növelte értékpapír vagyonát és 5 új ingatlant is beszerzett.

Pontosan ez az a romlott gyurcsányi rendszer, amit Karácsony újrateremtett a Városházán. Ezen akarunk mi változtatni.  Nem érdemelnek több esélyt!

– fogalmazott a politikus. 

Rovatok